Bob Thissen trok met zijn team naar een verlaten kasteel in het noordoosten van Frankrijk.
Volledig scherm
Bob Thissen trok met zijn team naar een verlaten kasteel in het noordoosten van Frankrijk. © Bob Thissen

VIDEO. Urban explorers dwalen door sprookjeskasteel dat in verval raakte toen eigenares verdween

Het Leukste van het WebDe Nederlandse urban explorer Bob Thissen is op verkenning geweest in een verlaten kasteel in het noordoosten van Frankrijk. Hij maakte er prachtige beelden van hoe het gebouw helemaal in verval raakte toen de eigenares met de noorderzon verdween.

 1. Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan: dit waren zijn 10 indrukwekkendste avonturen
  Het Leukste van het Web

  Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan: dit waren zijn 10 indrukwek­kend­ste avonturen

  Hij houdt van een flinke portie adrenaline en laat zich niet snel afschrikken. Urban explorer Bob Thissen uit het Nederlandse Heerlen bij Maastricht trekt met zijn camera de wereld rond op zoek naar plaatsen waar niemand nog komt of durft te komen: van ruimtevaartbasissen en leegstaande gevangenissen waar medische experimenten gebeurden tot de in allerijl achtergelaten straten van Fukushima. Hij bundelde zijn indrukwekkendste avonturen nu in een prachtig fotoboek. En voor ons maakte hij zijn top 10.
 2. VIDEO. Avonturiers filmen hoe ze door gigantisch, verlaten ondergronds bunkercomplex dolen
  Video

  VIDEO. Avontu­riers filmen hoe ze door gigantisch, verlaten onder­gronds bunkercom­plex dolen

  Nederlandse urban explorers zijn binnengedrongen in het gigantische ondergrondse bunkercomplex van de Maginotlinie in Frankrijk, een kilometerslange verdedigingslinie die in de jaren dertig werd aangelegd aan de grens met Duitsland en het land moest beschermen tegen een potentiële invasie. Nu ligt ze er verlaten bij, maar ze echoot nog op een griezelige manier hoe het leven er toen was.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement