ANP
Volledig scherm
© ANP

VIDEO: Efteling neemt afscheid van de Python

De dagen voor de Python in de Efteling zijn nu echt geteld. Vanaf donderdag wordt de bekendste achtbaan van de Benelux in stukken gesneden en afgevoerd naar de schroothoop. "Een afscheid met een lach en een traan", noemt operationeel directeur Coen Bertens het. 

0 reacties

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Kalfje ‘Happy’ moet niet naar het slachthuis en je ziet meteen waarom iedereen er vrolijk van wordt

  Kalfje ‘Happy’ moet niet naar het slachthuis en je ziet meteen waarom iedereen er vrolijk van wordt

  Barry en Megan Coster uit het Australische Ripplebrook zijn wel wat patronen van zwart-witte vlekken gewoon op hun fokkerij, maar één kalfje trok toch nog meteen alle aandacht. Op de vacht van zijn romp is er immers een duidelijke smiley te zien. Vandaar ook de naam ‘Happy’, waarmee Barry het ‘lachende’ Holsteinkalf bedacht. Normaal zou Happy naar het slachthuis moeten, maar het vrolijke exemplaar mag nu blijven. Als huisdier én als grasmaaier.
 3. Afscheid van Monique: beroemde kip die al zeilend de wereld rondreisde met baasje overleden

  Afscheid van Monique: beroemde kip die al zeilend de wereld rondreisde met baasje overleden

  Monique de zeilende kip, die de wereld vijf jaar lang rondreisde met haar baasje Guirec Soudée, is niet meer. De bekendste hen van Frankrijk is vorige week op negenjarige leeftijd overleden. Jarenlang volgden honderdduizenden fans de reisverslagen van ‘Momo’ en Guirec op sociale media. De twee groeiden uit tot ware beroemdheden. Maar nu moet Guirec zijn avonturen spijtig genoeg zonder zijn trouwe reispartner voortzetten.