Bob Thissen
Volledig scherm
© Bob Thissen

VIDEO. Drone maakt adembenemende beelden van verlaten telescopen in Armenië

Het Leukste van het WebDe Nederlandse fotograaf Bob Thissen is met een collega naar Armenië getrokken om beelden te maken van enkele indrukwekkende verlaten telescopen uit de Sovjetperiode. Het werd een reis met hindernissen, onder meer door extreem winterweer.

3 reacties

 • Pieter Werlo

  1 jaar geleden
  Laurens, het is een radiotelescoop, bedoeld om signalen uit de ruimte mee te beluisteren. Inderdaad een grote antenne dus. Door hrt middelste stuk te bewegen kan je een beetje kiezen in welke richting je kijkt..
 • Stefan Vantstraat

  2 jaar geleden
  Die politieke zever voor zowat alle filmpjes is echt wel storend. Reclame, ok, dat begrijp ik maar dit? Nee dank u!
 • Laurens Verfaillie

  2 jaar geleden
  Volgens mij is dit geen telescoop, maar eerder een reuze -schotelantenne.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. VIDEO. Urban explorers dringen binnen in gigantisch leegstaand luxehotel en filmen wat ze daar aantreffen
  Buitenland

  VIDEO. Urban explorers dringen binnen in gigantisch leegstaand luxehotel en filmen wat ze daar aantreffen

  Nederlandse urban explorers hebben een filmpje online gezet van hun bezoek aan een gigantisch verlaten luxehotel in Tunesië. Na een reeks aanslagen in 2015 bleven de toeristen weg uit het Noord-Afrikaanse land en daardoor gingen heel wat hotels failliet. Bob Thissen drong binnen in een resort dat zijn gasten ooit liet baden in weelde, maar nu desolaat is achtergelaten.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan: dit waren zijn 10 indrukwekkendste avonturen
  Het Leukste van het Web

  Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan: dit waren zijn 10 indrukwek­kend­ste avonturen

  Hij houdt van een flinke portie adrenaline en laat zich niet snel afschrikken. Urban explorer Bob Thissen uit het Nederlandse Heerlen bij Maastricht trekt met zijn camera de wereld rond op zoek naar plaatsen waar niemand nog komt of durft te komen: van ruimtevaartbasissen en leegstaande gevangenissen waar medische experimenten gebeurden tot de in allerijl achtergelaten straten van Fukushima. Hij bundelde zijn indrukwekkendste avonturen nu in een prachtig fotoboek. En voor ons maakte hij zijn top 10.