Bob Thissen
Volledig scherm
© Bob Thissen

VIDEO. Drone maakt adembenemende beelden van verlaten telescopen in Armenië

Het Leukste van het WebDe Nederlandse fotograaf Bob Thissen is met een collega naar Armenië getrokken om beelden te maken van enkele indrukwekkende verlaten telescopen uit de Sovjetperiode. Het werd een reis met hindernissen, onder meer door extreem winterweer.

3 reacties

 • Pieter Werlo

  2 jaar geleden
  Laurens, het is een radiotelescoop, bedoeld om signalen uit de ruimte mee te beluisteren. Inderdaad een grote antenne dus. Door hrt middelste stuk te bewegen kan je een beetje kiezen in welke richting je kijkt..
 • Stefan Vantstraat

  4 jaar geleden
  Die politieke zever voor zowat alle filmpjes is echt wel storend. Reclame, ok, dat begrijp ik maar dit? Nee dank u!
 • Laurens Verfaillie

  4 jaar geleden
  Volgens mij is dit geen telescoop, maar eerder een reuze -schotelantenne.
 1. Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan: dit waren zijn 10 indrukwekkendste avonturen
  Het Leukste van het Web

  Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan: dit waren zijn 10 indrukwek­kend­ste avonturen

  Hij houdt van een flinke portie adrenaline en laat zich niet snel afschrikken. Urban explorer Bob Thissen uit het Nederlandse Heerlen bij Maastricht trekt met zijn camera de wereld rond op zoek naar plaatsen waar niemand nog komt of durft te komen: van ruimtevaartbasissen en leegstaande gevangenissen waar medische experimenten gebeurden tot de in allerijl achtergelaten straten van Fukushima. Hij bundelde zijn indrukwekkendste avonturen nu in een prachtig fotoboek. En voor ons maakte hij zijn top 10.