Slang kruipt tussen kruiden in Australische supermarkt: “20 centimeter van mijn gezicht”

Een supermarkt in Sydney kreeg afgelopen maandag een unieke klant over de vloer: een drie meter lange python bracht een bezoek aan de kruidenafdeling. Een andere klant, die al vaker slangen redde, kon het ongevaarlijke reptiel vangen: “Het is het spannendste dat ik in een tijdje heb meegemaakt”, zegt de vrouw. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Bosniër bouwt draaiend huis om echtgenote te plezieren: “Nu kan ze zelf kiezen wat ze ziet als ze door het raam kijkt”
  7

  Bosniër bouwt draaiend huis om echtgenote te plezieren: “Nu kan ze zelf kiezen wat ze ziet als ze door het raam kijkt”

  In de gemeente Srbac in Bosnië-Herzegovina had de 72-jarige Vojin Kusic onlangs wel een erg speciale verrassing voor zijn vrouw. De man bouwde namelijk een ronddraaiend huis. Op die manier kan zijn echtgenote Ljubica nu kiezen wat ze ziet wanneer ze uit het raam kijkt. Kusic heeft het huis helemaal zelf ontworpen en bouwde het met behulp van de elektrische motoren en wielen van een oud militair voertuig.