AP
Volledig scherm
© AP

Sjeik biedt miljoen voor oude VW van president Uruguay

De Uruguese president José Mujica heeft een bod van een miljoen dollar ontvangen voor zijn oude VW-Kever. De voor zijn bescheidenheid bekende linkse staatsleider heeft het aanbod gekregen van een Arabische sjeik, die Mujica in juni op de G77-top in Bolivia had ontmoet. Dat schrijft het weekblad Búsqueda.

 1. Hoe Kovids leven veranderde sinds de coronapandemie begon: “Ik ben geen virus”

  Hoe Kovids leven veranderde sinds de coronapan­de­mie begon: “Ik ben geen virus”

  Kovid Kapoor heeft zijn leven sinds het begin van de coronapandemie grondig zien veranderen. De Indiër schrijft op Twitter uitgebreid over de nieuwe uitdagingen in zijn leven, waar zijn geestige bijdragen veel weerklank vinden. Het moeilijkste vindt de Indiase zakenman dat hij telkens opnieuw moet uitleggen waar zijn naam vandaan komt, vertelde hij aan het Duitse persagentschap DPA. En intussen ook aan tal van andere internationale media... Want Kovid, die gaat viraal.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Reporter steekt joint op tijdens interview met president
  Video

  Reporter steekt joint op tijdens interview met president

  Een reporter van het magazine Vice trok naar de president van Uruguay voor een interview. Het gespreksonderwerp bij uitstek werd de volledige legalisering van cannabis in het Zuid-Amerikaanse land. En om het interview wat kleur te geven, stak de reporter zelf een pretsigaret op. Waarop José Mujica de volgende woorden sprak: "Je hebt géén drugs nodig om je vrij te voelen. Echte vrijheid zit in je hoofd", brengt hij een wijsvinger naar zijn hoofd.