REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ruim 160.000 mensen tekenen petitie om Jeff Bezos te verhinderen terug te keren naar Aarde

“Laat Jeff Bezos niet terugkeren naar Aarde.” Dat is de titel van een ludieke petitie op Change.org die al meer dan 160.000 handtekeningen heeft verzameld. De voormalige Amazonbaas vliegt vanmiddag naar de ruimte met de New Shepard-draagraket van zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin. Het is de eerste keer dat die mensen naar de ruimte brengt.

 1. 82-jarige pilote en 18-jarige Nederlander samen met Jeff Bezos opnieuw veilig geland op aarde

  82-jarige pilote en 18-jarige Nederlan­der samen met Jeff Bezos opnieuw veilig geland op aarde

  De eerste bemande ruimtevlucht van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, is vanmiddag een succes geworden. Bezos ging zelf de ruimte in samen met zijn broer, een 82-jarige pilote en een 18-jarige Nederlander. Iets na 15 uur Belgische tijd vertrok van op een afgelegen site in het westen van Texas de New Shepard-draagraket van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos (57), de rijkste man ter wereld. Na 10 minuten en 10 seconden landde de capsule opnieuw veilig op aarde.
 2. “Welkom in een nieuw ruimtetijdperk”: Virgin-baas Branson zweeft (even) door de ruimte en klopt zijn rivalen
  PREMIUM

  “Welkom in een nieuw ruimtetijd­perk”: Vir­gin-baas Branson zweeft (even) door de ruimte en klopt zijn rivalen

  De Britse multimiljardair Richard Branson heeft gisterenmiddag ruimtevaartgeschiedenis geschreven. Aan boord van zijn ruimteschip VVS Unity maakte hij een korte ruimtereis. “Today space is Virgin territory”, zei Branson op het moment dat hij de 80 kilometergrens boven de aarde doorbrak. Hij steekt hiermee zijn rivaal Jeff Bezos de loef af. Beide miljardairs zijn verwikkeld in een concurrentiestrijd om als commerciële ruimtevaart uit te bouwen.