Parate kennis van Hasseltse leerlingen getest: "Pearl Harbor, is dat de brillenwinkel?"

Heeft het voorbije schooljaar wel iets opgeleverd? Met die prangende vraag trokken de heren van humorcollectief Kurkdroog de Hasseltse straat op.

 1. Zaakvoerder Tiense keukenwinkel is slachtoffers Pepinster niet vergeten: “We kunnen niet wachten tot de overheid of verzekeringen van zich laten horen. Het moet nú gebeuren!”
  PREMIUM
  Tienen

  Zaakvoer­der Tiense keukenwin­kel is slachtof­fers Pepinster niet vergeten: “We kunnen niet wachten tot de overheid of verzekerin­gen van zich laten horen. Het moet nú gebeuren!”

  Via een liefdadigheidsactie van zijn schoonzus voor de slachtoffers in Pepinster zag Marc Struyf, zaakvoerder bij A+ keukens in Tienen, met lede ogen aan welke ravage het noodweer er aanrichtte. Intussen reed hij al ettelijke keer heen-en-weer om materiaal en goederen te transporteren naar de getroffen gebieden. Ondanks zijn nobele daad weet hij dat het momenteel niet meer is dan een doekje voor het bloeden. Daarom blijft Marc niet bij de pakken zitten en lanceert hij een nieuw offensief om de mensen te steunen. De meest opvallend: een donatie per nieuwe like op de Facebookpagina van A+ keukens. “Ik speel niet voor Sinterklaas, maar wil waar mogelijk mijn steentje bijdragen”, klinkt het.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.