Holle Bolle Gijs in de Efteling.
Volledig scherm
Holle Bolle Gijs in de Efteling. © rv

“Oh wat lekker! Fijn. Seks!” Holle Bolle Gijs lijkt het wel erg bont te maken in de Efteling, maar hij bedoelt het gelukkig niet zo

“Oh wat lekker! Fijn. Seks. Seks!” Het is niet meteen iets wat je uit de mond van de populaire ‘afvalvreter’ Holle Bolle Gijs in de Efteling verwacht. Hij bedoelt het voor de duidelijkheid ook niet zo. Maar toch is het exact wat een fervente Eftelingganger hoorde toen hij onlangs in het Nederlandse pretpark was. En hij is niet alleen. Omroep Brabant contacteerde meteen de parkwoordvoerder om een woordje uitleg.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Grote transfer op til voor Beerschot: “We willen graag berencollectie van Simone (85)”
  Antwerpen/Zandhoven

  Grote 'trans­fer' op til voor Beerschot: “We willen graag berencol­lec­tie van Simone (85)”

  Eersteklasser Beerschot heeft zijn oog laten vallen op de fenomenale collectie van 600 teddyberen van Simone Schoofs. De 85-jarige vrouw uit Zandhoven vertelde deze week in onze krant dat ze een nieuwe thuis zocht voor haar verzameling. “Morgen (zaterdag) gaan we haar thuis proberen te overtuigen van deze belangrijke transfer”, zegt Beerschotvoorzitter Francis Vrancken. Beklonken is die nog niet, want er zouden maar liefst 120 geïnteresseerden zijn.