De Nieuw-Zeelandse politica Julie Anne Genter, lid van de Green Party en minister van Transport, ging voor de bevalling van haar tweede kindje met de fiets naar het ziekenhuis.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelandse politica Julie Anne Genter, lid van de Green Party en minister van Transport, ging voor de bevalling van haar tweede kindje met de fiets naar het ziekenhuis. © via REUTERS

Nieuw-Zeelandse politica rijdt een uur voor bevalling met de fiets naar het ziekenhuis: “Mijn weeën waren niet zo erg”

BizarDe Nieuw-Zeelandse politica Julie Anne Genter (41), lid van de Green Party en minister van Transport, is een uur voor de bevalling van haar tweede kindje met de fiets naar het ziekenhuis gereden. Ook voor de geboorte van haar eerste kind legde de minister drie jaar geleden een afstand van een kilometer af tussen haar woning en het ziekenhuis in Auckland. “Ik was echt niet van plan om naar het ziekenhuis te fietsen, maar uiteindelijk is het toch gebeurd”, aldus Genter. 

2 reacties

 • Maurice Van der Leene

  2 maanden geleden
  Laat onze ministers ook maar van de ene vergadering naar de andere fietsen het is goed voor het milieu want met zo een grote Mercedes/Audi of BMW is te vervuilend en daar zij ons van alles en nog wat willen aansmeren begin dan al maar het voorbeeld te geven als jullie toch zo groen zijn zoals jullie laten uitschijnen en daar jullie toch met de opwarming van de aarde bezig zijn De oplossing een limousine fiets met BMW kas op voor onze politiekers o uitstoot tenzij deze fietser een scheet laat.
 • wim CLAES

  2 maanden geleden
  Onze toekomst, een fietsende minister van transport.zucht. en nieuws dat dat is. Heel diepe zucht
 1. Mysterieuze weldoener stuurt kartonnen doos vol geld naar Amerikaanse universiteit, pakket staat maanden ongeopend in postlokaal

  Mysterieu­ze weldoener stuurt kartonnen doos vol geld naar Amerikaan­se universi­teit, pakket staat maanden ongeopend in postlokaal

  Een Amerikaanse universiteit heeft een mysterieuze doos ontvangen met 180.000 dollar (160.000 euro) in cash. Een anonieme geldschieter stuurde het forse geldbedrag op naar de faculteit natuurkunde van de City College in New York, schrijft ‘The New York Times’. Het was bedoeld voor noodlijdende studenten, maar kon niet meteen worden gebruikt omdat de herkomst onduidelijk was - en omdat het maanden duurde vooraleer de doos werd geopend.
 1. Rothschildgiraf Kamala is jarig: “Ze werd verrast met groententaart”
  Ieper

  Rothschild­gi­raf Kamala is jarig: “Ze werd verrast met groenten­taart”

  In het pret- en dierenpark Bellewaerde in Ieper werd net een jaar geleden een rothschildgirafje geboren. Het dier kreeg de naam Kamala, omdat ze het levenslicht zag de dag dat de eerste vrouwelijke vicepresident de eed aflegde. Ondertussen zijn we een jaar verder en weeg Kamala 283 kilogram en is ze 320 centimeter groot. Haar verzorgers trakteerden haar met een gezonde groententaart. “Naast Kamala lopen er in ons park nog twee giraffen rond, namelijk zus Safiya en haar vader Kito”, zegt woordvoerder Filip Van Dorpe. “We zijn momenteel nog aan het zoeken hoe we het kweekprogramma waaraan Bellewaerde meewerkt, kunnen verder zetten. Daarom zijn we na het vorig jaar onverwacht overlijden van Simone, de mama van Kamala, aan het uitkijken naar een nieuw vrouwtje.” Mensen die een speciale wens hebben voor Kamala kunnen die posten op de Facebookpagina van het pretpark.