De Nieuw-Zeelandse politica Julie Anne Genter, lid van de Green Party en minister van Transport, ging voor de bevalling van haar tweede kindje met de fiets naar het ziekenhuis.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelandse politica Julie Anne Genter, lid van de Green Party en minister van Transport, ging voor de bevalling van haar tweede kindje met de fiets naar het ziekenhuis. © via REUTERS

Nieuw-Zeelandse politica rijdt een uur voor bevalling met de fiets naar het ziekenhuis: “Mijn weeën waren niet zo erg”

BizarDe Nieuw-Zeelandse politica Julie Anne Genter (41), lid van de Green Party en minister van Transport, is een uur voor de bevalling van haar tweede kindje met de fiets naar het ziekenhuis gereden. Ook voor de geboorte van haar eerste kind legde de minister drie jaar geleden een afstand van een kilometer af tussen haar woning en het ziekenhuis in Auckland. “Ik was echt niet van plan om naar het ziekenhuis te fietsen, maar uiteindelijk is het toch gebeurd”, aldus Genter. 

2 reacties

  • Maurice Van der Leene

    1 jaar geleden
    Laat onze ministers ook maar van de ene vergadering naar de andere fietsen het is goed voor het milieu want met zo een grote Mercedes/Audi of BMW is te vervuilend en daar zij ons van alles en nog wat willen aansmeren begin dan al maar het voorbeeld te geven als jullie toch zo groen zijn zoals jullie laten uitschijnen en daar jullie toch met de opwarming van de aarde bezig zijn De oplossing een limousine fiets met BMW kas op voor onze politiekers o uitstoot tenzij deze fietser een scheet laat.
  • wim CLAES

    1 jaar geleden
    Onze toekomst, een fietsende minister van transport.zucht. en nieuws dat dat is. Heel diepe zucht