Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © ANP

Nederlandse douaniers nemen lunch van Britse chauffeur in beslag: ‘Welkom bij de brexit’

Een Nederlandse reportage over de brexit gaat viraal. Daarop is te zien hoe (overijverige) douaniers Britse reizigers tegenhouden om hun wagen te controleren. Ze nemen hun job erg serieus, want zelfs boterhammen met hesp worden in beslag genomen: ‘Er zijn nu bepaalde restricties van goederen die je wel en niet mag meenemen’.

93 reacties

 • Peter Borft

  6 dagen geleden
  @ Jozef, wat is het verschil tussen een toerist en een vrachtwagen chauffeur die uit een derde land komt? Geen, dus dezelfde regels zou ik zeggen
 • dominiek vanharen

  7 dagen geleden
  Hallo Jeff wie is er mee begonnen en tevens probeer dit maar eens in sommige landen en daar krijg je nog flinke boete op hee.
 • Jozef Van Vaerenbergh

  7 dagen geleden
  Ben beschaamd in hun plaats. Daarvoor moet je een onmens zijn !
 • Jeff Smulders

  1 week geleden
  Het is puur om wraak op het VK te nemen. Hun maaltijd afnemen wat ze voor de Brexit wel gewoon konden meenemen. Dit zegt ook iets over het verdomde EU waar niemand voor gekozen heeft. Ik wens het VK veel geluk en kracht toe en dat hun mogen slagen. En voor de EU heb ik maar een wens, dat het snel uit elkaar zal vallen vele tekenen van anti EU zijn er meer en meer. Hoop doet leven.
 • Ria Salens

  1 week geleden
  Dit is hoe het nu eenmaal hoort. Als je van Afrika komt mag je ook geen eten meenemen. Zeker met de nieuwe vorm van Corona die vooral in VK aanwezig is, is zo een voorzorgsmaatregel best goed. (Je weet nooit bij wie het eten terecht komt als hij het niet opeet en ergens laat liggen).
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"