Man koopt een huis en vindt 10 cavia’s in tuin, ondertussen heeft hij er 80 en dat kost hem bijna 10.000 euro per jaar

Cid Dwyer, een 25-jarige man uit Sydney, kreeg een extra cadeautje van de vorige eigenaar toen hij in februari 2022 zijn nieuwe huis introk. In de achtertuin woonden tien cavia’s. Omdat Cid de harige diertjes wel schattig vond, besloot hij om ze te houden. Maar op korte tijd groeide zijn groepje cavia’s uit tot een heel leger. Ondertussen heeft Cid zo’n 80 cavia’s rondlopen in zijn tuin. Hij bouwde een apart verblijf voor de vrouwtjes en de mannetjes om de populatie te beperken. De verzorging van 80 cavia’s kost wel heel wat geld. Naar schatting zou Cid zo’n 9.000 euro per jaar opdoen aan zijn harige vriendjes. Maar daar krijgt hij enorm veel schattige momenten voor in de plaats.

 1. Kalfje ‘Happy’ moet niet naar het slachthuis en je ziet meteen waarom iedereen er vrolijk van wordt

  Kalfje ‘Happy’ moet niet naar het slachthuis en je ziet meteen waarom iedereen er vrolijk van wordt

  Barry en Megan Coster uit het Australische Ripplebrook zijn wel wat patronen van zwart-witte vlekken gewoon op hun fokkerij, maar één kalfje trok toch nog meteen alle aandacht. Op de vacht van zijn romp is er immers een duidelijke smiley te zien. Vandaar ook de naam ‘Happy’, waarmee Barry het ‘lachende’ Holsteinkalf bedacht. Normaal zou Happy naar het slachthuis moeten, maar het vrolijke exemplaar mag nu blijven. Als huisdier én als grasmaaier.
 2. Q-dj's krijgen een strikt verbod op het woord 'eigenlijk’: wie het toch hoort, kan 1.000 euro winnen

  Q-dj's krijgen een strikt verbod op het woord 'eigenlijk’: wie het toch hoort, kan 1.000 euro winnen

  Vanaf maandag 13 maart om 7 uur start de actie ‘Het Verboden Woord’ bij Qmusic. Het spel is heel simpel. Een week lang mogen alle Q-dj’s het woord ‘eigenlijk’ niet meer zeggen op de radio. Zodra een Q-dj het verboden woord gebruikt, kunnen Q-luisteraars dat laten weten in de Q-app en telkens 1.000 euro shoptegoed winnen. Het verbod geldt dag en nacht en wordt op vrijdag 17 maart omstreeks 19 uur opgeheven.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.