Black ice/Pexels
Volledig scherm
© Black ice/Pexels

Los jij onze maandagpuzzel op? Raad het getal

We trappen de week op gang met een maandagpuzzel. Logisch nadenken is een must bij dit raadsel. Kan jij met slechts vier hints raden om welk getal het gaat?

4 reacties

 • Anoniem

  3 jaar geleden
  of ze horen allebei niet goed en herhalen steeds hetzelfde...
 • Patrick Verbelen

  3 jaar geleden
  Walter ik ga 't zeggen, het is 36
 • Gerrit Versteele

  3 jaar geleden
  (a) Ze kennen elkaars getal niet maar (b) weten wel dat die verschillend zijn? Eigenlijk is voorwaarde b een schending van voorwaarde a, dus beetje flauw. Bovendien gaat dit raadseltje enkel op voor de getallen 4,5 en 6 en is daarom meer een taalrariteit dan een raadsel.
 • Alain Daes

  3 jaar geleden
  Een getal van 1 tot 9 wil zeggen dat 9 er niet bij hoort dus de redenering klopt niet
 1. TikTokker vindt vintage Dior-jurk van grootmoeder terug op zolder, maar weet niet dat die tot 40.000 euro waard is
  Play

  TikTokker vindt vintage Dior-jurk van grootmoe­der terug op zolder, maar weet niet dat die tot 40.000 euro waard is

  De 36-jarige Adeline Vining uit Londen postte eind april een video op TikTok waarin ze een vintage Dior-jurk van haar overleden grootmoeder toont. Vining had het kleed teruggevonden in een koffer op zolder en was naar eigen zeggen helemaal vergeten dat ze de jurk nog had. De video ging viraal en is sindsdien meer dan 7,6 miljoen keer bekeken, onder meer door modegeschiedkundige Henry Wilkinson. Dankzij hem kwam Vining te weten dat de jurk tot maar liefst 43.000 dollar (meer dan 40.000 euro) waard is.
 2. Europese geologen voorzien wielercommentatoren van geologische weetjes tijdens de Tour de France

  Europese geologen voorzien wielercom­men­ta­to­ren van geologi­sche weetjes tijdens de Tour de France

  Wielercommentatoren praten vaak uren vol terwijl er in de koers weinig tot niets gebeurt. Ze hebben het dan over lekker eten, voortreffelijke restaurants, fijne wijnen of kastelen langs de route, die altijd mooi in beeld worden gebracht. Geologen uit heel Europa willen nu dat spectrum aan onderwerpen uitbreiden met informatie over de landschappen van de Tour de France en het onderliggend verband met geologie: de Tour passeert immers door geologisch heel interessante en zeldzame gebieden.