iStock
Volledig scherm
© iStock

Los jij onze maandagpuzzel op? In welke doos zit de kat?

Naar wekelijkse gewoonte dagen we je vandaag uit met een kersverse maandagpuzzel. Deze week moet je een beetje logisch kunnen nadenken. Je kat heeft zich verstopt in één van de vijf dozen, maar welke? 

35 reacties

 • Filip Bastien

  3 jaar geleden
  stap 1+2: 4+4 - ofwel heb je ze dan al, ofwel weet je dan dat ze niet in 4 of 5 zit. stap 3+4: Vervolgens 2+2 - ofwel heb je ze dan (als ze in 1 of 2 zat voor stap 3), ofwel stond ze dan op 3 en zit ze nu op 3 of 5. stap 5: 4. Als je ze nu niet hebt weet je zeker dat ze op 2 zit en naar 1 of 3 zal springen. stap 6. 3. Als je ze nu niet hebt, staat ze op 1 en weet je zeker dat ze naar 2 zal springen. stap 7. 2. In het kort: 4422432
 • John Cage

  3 jaar geleden
  123455432 daar kan ze niet aan ontsnappen, de dubbele 5 is belangrijk
 • LUC COSIJNS

  3 jaar geleden
  Klopt idd niet
 • Eddy Vermeulen

  3 jaar geleden
  Lijkt mij meer een test in de psychologie, om te kijken of je ze alle vijf nog wel hebt.
 • Kevin Costers

  3 jaar geleden
  Een beetje logisch nadenken noemen ze dat. Begrijp er geen snars van. Het is niet omdat de kat met een even getal begint dat ze moet verder gaan met een even getal. De dag nadat je in doos 2 hebt gekeken kan ze toch zijn overgelopen naar doos 1 of 3? Die oneven theorie begrijp ik al evenmin. Zal wel aan mij liggen. Dacht dat het maar op 1 manier op te lossen was: 2 dagen na elkaar 2 dozen tegelijk openen nl dozen 2 en 4.
 1. “Mijn kat is een dief”: viervoeter steelt bezittingen van buren in Amerikaanse staat Oregon

  “Mijn kat is een dief”: viervoeter steelt bezittin­gen van buren in Amerikaan­se staat Oregon

  De inwoners van de Amerikaanse stad Beaverton, in de staat Oregon, hebben de laatste maanden te kampen met een vierpotige dief. Zo steelt de kat van de 50-jarige inwoonster Kate Felmet allerlei persoonlijke bezittingen van de buren, zoals handschoenen en mondmaskers. Om de buren op de hoogte te brengen, plaatste het baasje van de kat een waarschuwingsbord. Dat ging meteen viraal op Twitter.