Brilliant.org
Volledig scherm
© Brilliant.org

Los jij onze maandagpuzzel op? Hoe snel loopt de watertank leeg?

Onze maandagpuzzel is een gegarandeerde remedie tegen de maandagblues. Haal je wiskundeknobbel maar boven en laat ons weten of jij de oplossing kan ontdekken van dit raadsel: hoe snel loopt de watertank leeg? 

16 reacties

 • Randy Brenkers

  5 jaar geleden
  Blijkbaar heeft er niemand ooit opgelet in de les natuurkunde. Als het water wegloopt uit de tank dan verandert de druk en dus is het debiet niet constant gedurende het hele proces. Het juiste antwoord is dus: niet oplosbaar met deze gegevens.
 • Alain Meloen

  5 jaar geleden
  Tank bevat x liter. Debiet kraan 1 = x liter/u, debiet kraan 2 = x/2 liter/u. Met beide kranen is dat (x + x/2) liter/u, ofwel 3x/2 liter/u, ofwel x liter per 2/3 uur (40 min)
 • Geert Vaelen

  5 jaar geleden
  Tank van 120 liter. Via kraan 1 is dat 2 liter per minuut (120 liter op een uur), via kraan 2 is dat 1 liter per minuut (120 liter op 2 uren). Samen maakt dat 3 liter per minuut. Voor een tank van 120 liter aan 3 liter per minuut duurt dat dus 40 minuten. Simpel.
 • Yves Van Hoeck

  5 jaar geleden
  Ik vraag mij af of diegene die muggeziften over verkeerde tank, verdamping en debiet dit ook zouden geantwoord heben indien dit een vraagstuk was op school. Diegene die 40 antwoorden zouden geslaagd zijn op school en de rest zou gebuisd zijn.
 • Andy De Schieter

  5 jaar geleden
  Men maakt gebruik van een verkeerde tank aangezien je deze tank niet kan laten leeglopen. Indien men een tank wilt laten leeglopen, dient men een tank te gebruiken met een conische bodem met onderaan een afsluiter langswaar de vloeistof kan weglopen.