Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Los jij onze maandagpuzzel op? Deze klassieker zet bijna iedereen op het foute spoor

De nieuwe week staat voor de deur en dus schotelen we je een maandagpuzzel voor. Dit wiskundig raadsel lijkt gemakkelijk, maar laat je niet vangen: bijna niemand heeft het van de eerste keer juist. 

21 reacties

 • Dirk Saenen

  3 jaar geleden
  Haha, ik wil met alle mensen die "logisch" nadenkend vinden dat de kans 1 op 2 is, wel dit spelletje spelen. Bvb met briefjes van 50 en 20 €. Zij mogen als eerste trekken, en ik zal dan zeggen wat het andere briefje is. 2/3 win ik, 1/3 verlies ik.
 • Opteynde Johan

  3 jaar geleden
  twee kansen op drie: mogelijkheid 1: je hebt de eerste gouden munt uit de doos met gouden munten, mogelijkheid 2: je hebt de tweede munt uit de doos met gouden munten; mogelijkheid drie: je hebt de gouden munt uit de doos met goud en zilver. Mogelijkheid 1 en 2 leveren goud, mogelijkheid drie zilver als volgende munt.
 • Paul van de velde

  3 jaar geleden
  Niet juist. Wanneer de vraag zou zijn nadat je een gouden munt uit een doos hebt genomen: " Wat is de kans dat je een gouden munt uit de twee dozen haalt?" dan is de oplossing 2 op 3. De derde doos telt niet mee daar er geen gouden munten in zitten. Nu heb je maar 1 kans op 2 daar je niet weet uit welke doos je gouden munt is gehaald die je eerst hebt genomen. Wanneer de kans 50% is uit welke doos je een gouden munt haalt heb je 50% kans een gouden of een zilveren munt te nemen.
 • Franz Vervloet

  3 jaar geleden
  klopt. de 2e munt die je pakt heeft 3 mogelijkheden: goud, goud of zilver. 2 kansen op 3 dus. 66,666...%
 • Toran Korshnah

  3 jaar geleden
  Goed, maar als je uit de doos met 2 gouden munten nu de linkse of de rechtse pakt, maakt niets uit. Er zijn dus 3 situaties, maar slechts 2 mogelijkheden. Dus 1 op 2.