Volledig scherm
© Jaap de Boer

In je wielertenue een koe helpen bevallen: oud-dierenarts Jaap deed zijn plicht

Een bijzonder tafereel gisterenmiddag in het Nederlandse Noordijk. Terwijl een veehouder bezig was om een jongvolwassen koe tevergeefs te helpen met de bevalling, kreeg hij plots hulp van een voorbijfietsende dierenarts. 

 1. Niet 101, maar wel 19 (!) dalmatiërs: Australische hond breekt record

  Niet 101, maar wel 19 (!) dalmatiërs: Australi­sche hond breekt record

  Het zijn er niet ruim honderd zoals in de legendarische Disneyfilm ‘101 Dalmatiërs’, maar toch gaat het volgens fokkers van het gevlekte hondenras om een absoluut wereldrecord voor een dalmatiër. Teefje Melody beviel recent in Australië, met hulp van een keizersnede, van maar liefst negentien puppy's: tien mannetjes en negen vrouwtjes. Het vorige recordnest was ook Down under. In de stad Victoria schonk Miley twee jaar geleden het leven aan achttien jonge hondjes.
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'