“De compositie van de melodie komt recht uit mijn hart”, zegt Pyndaplin Shabong (foto), een moeder van drie kinderen. “Het drukt mijn liefde en vreugde om de baby uit”, zegt de 31-jarige vrouw.
Volledig scherm
“De compositie van de melodie komt recht uit mijn hart”, zegt Pyndaplin Shabong (foto), een moeder van drie kinderen. “Het drukt mijn liefde en vreugde om de baby uit”, zegt de 31-jarige vrouw. © AFP

In dit Indiase dorpje zingt iedereen elkaar toe met een persoonlijke melodie: "Alleen als mijn zoon iets verkeerd heeft gedaan, gebruik ik zijn naam"

In het Indiase dorpje Kongthong, diep verscholen in de jungle van de noordoostelijke staat Mehalaya, spreken mensen elkaar niet aan met hun naam, maar met een melodietje dat hun moeder na hun geboorte speciaal voor elk kind heeft bedacht. Deze bijzondere traditie zou best eens uniek in de wereld kunnen zijn.

0 reacties

  1. Deel 4. Met de fiets van India naar Zweden, voor de liefde. Les één: noem je schoonmoeder niet zomaar 'oud'
    PREMIUM

    Deel 4. Met de fiets van India naar Zweden, voor de liefde. Les één: noem je schoonmoe­der niet zomaar 'oud'

    Zweeds leren is geen makkie, ondervindt PK. En doordat Lotta aan haar opleiding in Stockholm bezig is, zien ze elkaar weinig de eerste jaren dat ze samen zijn. Maar dan valt alles in zijn plooi. Lotta wordt muzieklerares en PK gaat kunst doceren. Ze krijgen twee kinderen en leven ook vandaag nog in de 'jungle' van Borås, het uitgestrekte bos dat Lotta's adellijke familie al twee en een halve eeuw bezit.