Illustratiebeeld (niet de hond in kwestie).
Volledig scherm
Illustratiebeeld (niet de hond in kwestie). © TONY VAN GALEN

Hond verdwaald op vakantie: dier legt zelf weg naar huis af van bijna 400 kilometer

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Dat moet een Franse hond hebben gedacht, toen hij vorige week op vakantie was met zijn eigenaars. ‘Pablo’ reisde helemaal zelf van Saint-Martin-de-Belleville naar Bezouce, een afstand van ongeveer 380 kilometer. “Ik kon het niet geloven”, klinkt het bij een van zijn baasjes. 

 1. Wat als buurmeisje door mijn hond wordt gebeten wanneer ze haar bal komt halen in mijn tuin? Al uw vragen over het nieuwe goederenrecht beantwoord
  PREMIUM

  Wat als buurmeisje door mijn hond wordt gebeten wanneer ze haar bal komt halen in mijn tuin? Al uw vragen over het nieuwe goederen­recht beantwoord

  Vanaf volgende week woensdag 1 september treedt het nieuwe en gemoderniseerde goederenrecht in voege. En dat heeft gevolgen voor u en uw tuin. Zo mag de dochter van de buren binnenkort haar bal komen halen die ze per ongeluk over de haag trapte en mag de buurman- mits uw toestemming- de stelling voor zijn verbouwing in uw tuin opbouwen. Maar wat als mijn hond onbewaakt in mijn tuin rond loopt? En wat als ik in een rijhuis woon? Uw vragen beantwoord.
 2. Eerlijke tiener uit Liberia vindt 43.000 euro en bezorgt het terug aan eigenaar: “Door mijn heldendaad heeft de president me uitgenodigd”
  8

  Eerlijke tiener uit Liberia vindt 43.000 euro en bezorgt het terug aan eigenaar: “Door mijn heldendaad heeft de president me uitgeno­digd”

  Een jongeman uit Liberia, een land gelegen aan de westkust van Afrika, is een nationale held geworden nadat hij 50.000 dollar (zo’n 43.000 euro) op straat vond en het geld aan de rechtmatige eigenaar teruggaf. De 18-jarige Emmanuel Tuloe is door zijn heldendaad uitgenodigd door de president van de republiek George Weah voor een ontmoeting die volgende week zal plaatsvinden.
 3. Bijzondere redding: vijf sikh mannen knopen tulbanden aan elkaar om wandelaars uit woeste rivier te redden
  1

  Bijzondere redding: vijf sikh mannen knopen tulbanden aan elkaar om wandelaars uit woeste rivier te redden

  Een groep sikhs in Canada heeft twee wandelaars op een inventieve manier kunnen redden. Zo gebruikten de mannen hun tulbanden als touwen om de hulpeloze wandelaars uit de woeste rivier te helpen. “Het sikhisme (een gods­dienst met in­vloe­den uit zo­wel het hin­doeïs­me als de is­lam), leert ons om mensen te helpen op elk mogelijke manier... zelfs met onze tulband”, aldus een van de sihks.