De foto van de open haard, met Buddy in de hoek.
Volledig scherm
De foto van de open haard, met Buddy in de hoek. © Facebook

“Hele nacht gehuild van opluchting”: Carly vindt hond die ze afstond per toeval via deze foto op Facebook terug

Een toevallige foto op een Facebookgroep met ideetjes om meubilair te verven: zo vond Carly Downes de hond terug die ze twee jaar geleden met spijt in het hart ter adoptie opgegeven had. “Als de beperkingen rond Covid-19 opgeheven worden ga ik hem zeker opzoeken”, klinkt het.

4 reacties

 • MYRTHE PASS

  1 jaar geleden
  Gelukkig is Buddy, nu Woody goed terecht gekomen. Ik hoop dat Woody in zijn thuis mag blijven en zij hem niet terug opeist. Ik heb geen medelijden met Woody's eerste baasje die hem weg deed. Een hond heb je voor het leven! Een kind doe je ook niet weg omdat het verlatingsangst vertoont. Als eigenaar van Woody zou ik die vrouw niet toelaten.
 • Anja De Bolle

  1 jaar geleden
  Wij hebben telkens een pup gezocht die wij in huis konden nemen tijdens ons verlof. De eerste twee nachten mocht onze eerste pup op onze kamer slapen en nadien in de keuken, ze heeft nooit een teken van verlatingsangst getoond. Ons tweede hondje is van de eerste nacht in de keuken blijven slapen bij haar grote zus. Paar keer opgestaan om te troosten en na twee nachten sliep ze ook door.
 • Diego Ponnet

  1 jaar geleden
  Er zijn veel honden die verlating s angst hebben . Maar inderdaad een 2 de hond kan dit verhelpen.Ook een vast ritueel als Je weggaat.Koekjes geven,een bal met snoepjes in. Het hangt ook van het ras af.Sommige rassen kunnen niet echt lang alleen zijn .Wij nemen de regel overdag Max 4 a 5 uur. Ik werk wel nachtshifts dus dit helpt ook.
 • karin verwimp

  1 jaar geleden
  Velen maken de fout om de nieuwe pup van dag 1 's nachts in zijn eentje in de keuken of garage of een kennel in de living achter te laten. Laten janken zeggen ze. Dat gaat er wel uit. Maar zo kweek je juist honden met verlatingsangst. Al mijn honden gingen als pup 's nachts in een bench naast het bed en leerden langzaam aan om alleen te zijn. 14 Dagen verlof, meer had ik daar nooit niet voor nodig. En als het al te laat is kan je opteren voor een tweede hond uit het asiel zonder verlatingsangst.