Een grijze roodstaartpapegaai.
Volledig scherm
Een grijze roodstaartpapegaai. © afp

Grofgebekte papegaaien zetten Britse dierentuin op stelten, jong meisje uitgescholden

Een dierentuin in het Britse graafschap Lincolnshire is flink op stelten gezet door vijf grofgebekte papegaaien. De Afrikaanse vogels maakten vlak na de heropening van het park een hoop kabaal en scholden diverse bezoekers de huid vol. Met het oog op aankomend weekend, waarin een grote groep kinderen in het park wordt verwacht, is besloten om de lompe woordkunstenaars voorlopig uit het zicht te halen.

 1. Antwerpse papa die hilarische Instagrampagina maakte rond dochter gaat hele wereld rond: “In vijf dagen van 200 naar 40.000 volgers”

  Antwerpse papa die hilarische Instagram­pa­gi­na maakte rond dochter gaat hele wereld rond: “In vijf dagen van 200 naar 40.000 volgers”

  Kenny Deuss uit Antwerpen heeft de week van zijn leven. De jonge papa maakte - met de hulp van Photoshop - een hilarische pagina op Instagram waarop hij zijn dochtertje Alix (1,5) laat zien in allerlei gevaarlijke situaties. Nadat zijn verhaal zondag op HLN verscheen, gaat het nu de hele wereld rond. “Vannacht waren we nog op de Amerikaanse televisiezender Fox News te zien. In vijf dagen tijd gingen we van een 200-tal volgers naar meer dan 40.000", lacht hij.
 2. Papegaai na vlucht van 5 dagen ruim 10 kilometer verderop teruggevonden: “Jacko is zoals een kind voor ons”

  Papegaai na vlucht van 5 dagen ruim 10 kilometer verderop teruggevon­den: “Jacko is zoals een kind voor ons”

  Vrijwilligers van brandweerpost Sint-Lievens-Houtem slaagden er zondagavond in om in de Meulestraat in Bavegem een ontsnapte ara-papegaai te vangen. Dat dier vertrok woensdag in de Suikerstraat in Schellebelle – ruim tien kilometer verderop - om het luchtruim te verkennen. “We dachten echt dat we hem kwijt waren”, vertellen eigenaars Marc De Saert (62) en zijn echtgenote Paola (61).
 1. Stefan Boxy toont zijn unieke kunstcollectie: "Het is héél kitsch, ik weet het"
  Play
  Latem leven

  Stefan Boxy toont zijn unieke kunstcol­lec­tie: "Het is héél kitsch, ik weet het"

 2. Auwtch: verstrooid meisje valt van motorfiets
  Play

  Auwtch: verstrooid meisje valt van motorfiets