Een grijze roodstaartpapegaai.
Volledig scherm
Een grijze roodstaartpapegaai. © afp

Grofgebekte papegaaien zetten Britse dierentuin op stelten, jong meisje uitgescholden

Een dierentuin in het Britse graafschap Lincolnshire is flink op stelten gezet door vijf grofgebekte papegaaien. De Afrikaanse vogels maakten vlak na de heropening van het park een hoop kabaal en scholden diverse bezoekers de huid vol. Met het oog op aankomend weekend, waarin een grote groep kinderen in het park wordt verwacht, is besloten om de lompe woordkunstenaars voorlopig uit het zicht te halen.

  1. Papegaai na vlucht van 5 dagen ruim 10 kilometer verderop teruggevonden: “Jacko is zoals een kind voor ons”

    Papegaai na vlucht van 5 dagen ruim 10 kilometer verderop teruggevon­den: “Jacko is zoals een kind voor ons”

    Vrijwilligers van brandweerpost Sint-Lievens-Houtem slaagden er zondagavond in om in de Meulestraat in Bavegem een ontsnapte ara-papegaai te vangen. Dat dier vertrok woensdag in de Suikerstraat in Schellebelle – ruim tien kilometer verderop - om het luchtruim te verkennen. “We dachten echt dat we hem kwijt waren”, vertellen eigenaars Marc De Saert (62) en zijn echtgenote Paola (61).
  2. Douane pakt fier uit met vangst “nagemaakte Apple AirPods” die mogelijk legale OnePlus Buds zijn

    Douane pakt fier uit met vangst “nagemaakte Apple AirPods” die mogelijk legale OnePlus Buds zijn

    Apple heeft enorm veel - en voor sommigen ook "schaamteloze” - navolging gekregen sinds de lancering van de AirPods in september 2016, maar dat is nog iets anders dan illegale namaak. Die les lijkt de Amerikaanse douane van de luchthaven JFK in New York te hebben geleerd. Trots toonde die de onderschepping van 2.000 “valse” Apple AirPods. Maar op hun eigen foto’s zijn vermoedelijk legale OnePlus Buds te zien, meldt The Verge.