De anonieme weldoener (de vrouw met de zwarte jas) betaalde de boodschappen van enkele klanten in een Aldi-supermarkt in Frankrijk.
Volledig scherm
De anonieme weldoener (de vrouw met de zwarte jas) betaalde de boodschappen van enkele klanten in een Aldi-supermarkt in Frankrijk. © Facebook/France 2

Franse lottowinnares betaalt boodschappen van Aldi-klanten om hen “een plezier te doen”: “Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt”

En of het een geluksdag was voor de mensen die op 6 mei hun inkopen deden in een Aldi-supermarkt in Trans-en-Provence, in het zuidoosten van Frankrijk. Een onbekende lottowinnares verraste er enkele klanten aan de kassa door hun boodschappen voor hen te betalen. “We wisten niet wat te zeggen. We hadden boodschappen voor 123 euro. Zoiets hebben we nog nooit gezien”, getuigt een koppel aan de Franse krant ‘Var-Matin’. 

 1. Europese geologen voorzien wielercommentatoren van geologische weetjes tijdens de Tour de France

  Europese geologen voorzien wielercom­men­ta­to­ren van geologi­sche weetjes tijdens de Tour de France

  Wielercommentatoren praten vaak uren vol terwijl er in de koers weinig tot niets gebeurt. Ze hebben het dan over lekker eten, voortreffelijke restaurants, fijne wijnen of kastelen langs de route, die altijd mooi in beeld worden gebracht. Geologen uit heel Europa willen nu dat spectrum aan onderwerpen uitbreiden met informatie over de landschappen van de Tour de France en het onderliggend verband met geologie: de Tour passeert immers door geologisch heel interessante en zeldzame gebieden.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. Vrouw is ten einde raad en vraagt Twitter om hulp in virale post: “Hoe krijg ik deze twee kommen uit elkaar?”

  Vrouw is ten einde raad en vraagt Twitter om hulp in virale post: “Hoe krijg ik deze twee kommen uit elkaar?”

  Enkele dagen geleden kwam Twittergebruikster Chi Nguyen wel voor een heel specifiek probleem te staan. De vrouw had twee kommen in elkaar gezet tijdens de afwas, maar de kleinste kom was vast komen te zitten in de grotere kom. Na twee dagen proberen was Nguyen er nog altijd niet in geslaagd om het servies uit elkaar te halen en lanceerde ze een oproep op Twitter. “Twitter, ik heb jullie hulp nodig. Hoe haal ik deze kleine kom uit de grote zonder ze allebei te breken?”, aldus de vrouw.
 1. TikTokker vindt vintage Dior-jurk van grootmoeder terug op zolder, maar weet niet dat die tot 40.000 euro waard is
  Play

  TikTokker vindt vintage Dior-jurk van grootmoe­der terug op zolder, maar weet niet dat die tot 40.000 euro waard is

  De 36-jarige Adeline Vining uit Londen postte eind april een video op TikTok waarin ze een vintage Dior-jurk van haar overleden grootmoeder toont. Vining had het kleed teruggevonden in een koffer op zolder en was naar eigen zeggen helemaal vergeten dat ze de jurk nog had. De video ging viraal en is sindsdien meer dan 7,6 miljoen keer bekeken, onder meer door modegeschiedkundige Henry Wilkinson. Dankzij hem kwam Vining te weten dat de jurk tot maar liefst 43.000 dollar (meer dan 40.000 euro) waard is.