Een triomfantelijk Lisel Heise na haar verkiezing in de gemeenteraad.
Volledig scherm
Een triomfantelijk Lisel Heise na haar verkiezing in de gemeenteraad. © REUTERS

Duitse stad kiest voor 100-jarige vrouw in gemeenteraad

Niet alleen in België trokken kiezers afgelopen weekend naar de stembus. Ook in Duitsland brachten inwoners hun stem uit. En die stemmen leidden in een Duits stadje in de deelstaat Rijnland-Palts tot een verrassend resultaat: de 100-jarige vrouw Lisel Heise wist een zitje te vergaren voor haar lokale partij. 

  1. Internationale pers ziet “grote winst voor populistische, eurosceptische en anti-immigrantenpartijen” in Europa

    Internatio­na­le pers ziet “grote winst voor populisti­sche, euroscepti­sche en an­ti-immigran­ten­par­tij­en” in Europa

    De kranten zetten internationaal op hun voorpagina’s de forse ruk naar rechts van heel wat Europese kiezers. De Franse krant Le Monde vat het eenvoudig samen: “Extreemrechts wordt de grootste in Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk”. Aan de andere zijde van het politieke spectrum scoorden ook de Groenen in Europa goed. Buiten Europa blijkt er een minder interesse voor de verkiezingsuitslag. De New York Times opent haar website er wel mee en titelt op “de groeiende verdeeldheid over de toekomst van de Unie”. CNN ziet een “grote winst voor populistische, eurosceptische en anti-immigrantenpartijen”.