RV
Volledig scherm
© RV

Duits knaapje verdwaalt aan onze kust: zo lost deze agent dat op

De HaanTwee politieagenten van de politiezone Bredene/De Haan hebben een zesjarig verloren gelopen jongetje herenigd met zijn grootouders. Oma en opa waren hun kleinzoon uit het oog verloren toen die aan het spelen was op de speelboot op het strand. Om het kindje te kalmeren, zette een politieagent de jongen op zijn schouders. Zo zouden de grootouders hem misschien sneller opmerken.

 1. Mysterieuze weldoener stuurt kartonnen doos vol geld naar Amerikaanse universiteit, pakket staat maanden ongeopend in postlokaal

  Mysterieu­ze weldoener stuurt kartonnen doos vol geld naar Amerikaan­se universi­teit, pakket staat maanden ongeopend in postlokaal

  Een Amerikaanse universiteit heeft een mysterieuze doos ontvangen met 180.000 dollar (160.000 euro) in cash. Een anonieme geldschieter stuurde het forse geldbedrag op naar de faculteit natuurkunde van de City College in New York, schrijft ‘The New York Times’. Het was bedoeld voor noodlijdende studenten, maar kon niet meteen worden gebruikt omdat de herkomst onduidelijk was - en omdat het maanden duurde vooraleer de doos werd geopend.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.