Artist's impression van de nieuwe studentenhuisvesting bij het station in Middelburg, gezien vanaf de zuidzijde.
Volledig scherm
Artist's impression van de nieuwe studentenhuisvesting bij het station in Middelburg, gezien vanaf de zuidzijde. © Rothuizen Architecten en Adviseurs

Door de vorm van deze studentenflats staat Middelburg voor lul

Leukste van het webEen beetje lullig is het wel. Drie flatgebouwen voor studentenhuisvesting in het Nederlandse Middelburg zijn nog in aanbouw, maar hebben nu al een bijnaam. De nieuwste attractie van de stad in Zeeland wordt lachwekkend de ‘lul’ genoemd. Wie het ontwerp vanaf de zuidkant ziet, snapt meteen waarom. 

10 reacties

 • johanneke li

  2 maanden geleden
  Zoals elk gebouw/deel van gebouw een andere hoogte heeft, kan het alleen maar met opzet zo getekend zijn! Ik ben vrij zeker dat het woord wel zal zijn opgevallen op de plannen! Ik zie geen ander nut in die hoogteverschillen! Mogelijks werden ze door meerdere architecten getekend en is enkel 1 van hun verantwoordelijk en heeft er niemand over vertelt, een inside joke dus!
 • viviane Devos

  2 maanden geleden
  Je moet al een heel verdraaide geest hebben om dat erin te zien hoor
 • Arthur Tchikaya

  2 maanden geleden
  Zielig, niet lullig, alleen al het feit dat zoiets idioots dergelijke aandacht krijgt.
 • Robert Thomassen

  2 maanden geleden
  Zal weinigen zijn opgevallen...ik alleszins niet. Op alles valt wel iets op te merken tegenwoordig.
 • Marcel Neutgens

  2 maanden geleden
  In Nederland bouwen ze tenminste flats voor studenten, hier is het : zoek het je maar uit.
 1. Jingle Bells! Jingle Bells! In Brugge opent nieuwe en tijdelijke Christmas-shop in Steenstraat: “Vissen aan de kerstboom? Niks is gek genoeg”
  PREMIUM
  Brugge

  Jingle Bells! Jingle Bells! In Brugge opent nieuwe en tijdelijke Christ­mas-shop in Steen­straat: “Vissen aan de kerstboom? Niks is gek genoeg”

  Het begint stilaan te kriebelen bij de Brugse fans van de gezelligste periode van het jaar. Die kunnen deze winter voor het eerst terecht in It’s All About Christmas, een gloednieuwe pop-up winkel in de Steenstraat in Brugge. Twee verdiepingen vol kerstspullen liggen er te wachten in allerlei kleuren en vormen. “De toppers van dit jaar? Uiltjes, vogeltjes en kerstverlichting”, vertelt Raymond den Iseger, zaakvoerder van de kerstwinkel.
 2. Zaakvoerder Tiense keukenwinkel is slachtoffers Pepinster niet vergeten: “We kunnen niet wachten tot de overheid of verzekeringen van zich laten horen. Het moet nú gebeuren!”
  PREMIUM
  Tienen

  Zaakvoer­der Tiense keukenwin­kel is slachtof­fers Pepinster niet vergeten: “We kunnen niet wachten tot de overheid of verzekerin­gen van zich laten horen. Het moet nú gebeuren!”

  Via een liefdadigheidsactie van zijn schoonzus voor de slachtoffers in Pepinster zag Marc Struyf, zaakvoerder bij A+ keukens in Tienen, met lede ogen aan welke ravage het noodweer er aanrichtte. Intussen reed hij al ettelijke keer heen-en-weer om materiaal en goederen te transporteren naar de getroffen gebieden. Ondanks zijn nobele daad weet hij dat het momenteel niet meer is dan een doekje voor het bloeden. Daarom blijft Marc niet bij de pakken zitten en lanceert hij een nieuw offensief om de mensen te steunen. De meest opvallend: een donatie per nieuwe like op de Facebookpagina van A+ keukens. “Ik speel niet voor Sinterklaas, maar wil waar mogelijk mijn steentje bijdragen”, klinkt het.