De chairchallenge.
Volledig scherm
De chairchallenge. © YouTube

‘Chair challenge’ gaat viraal: vrouwen kunnen het meestal, maar mannen niet

Op sociale media gaat momenteel een ‘challenge’ viraal die opmerkelijk genoeg vrij makkelijk is te doen door vrouwen terwijl mannen er meestal niet in slagen. Hilarische filmpjes tonen aan dat bij de chair challenge vrouwen inderdaad in het voordeel zijn en het andere geslacht roemloos ten onder gaat.

18 reacties

 • Michael Badeggio

  2 jaar geleden
  Ja wauw, hoe zou het komen??? Omdat mannen grotere voeten hebben en de afstand tot de muur is ook groter. Als ik het doe met een maar 45 lukt het niet, met een 40 lukt het wel. Geen kwestie van man of vrouw, enkel van afstand tot de muur.
 • Eric Hood

  2 jaar geleden
  bs heeft te maken met andere spieropbouw rond de bekken..
 • Joeri Declercq

  2 jaar geleden
  Ging me heel gemakkelijk, was zelfs een bankje zwaarder en lager.
 • p. devillé

  2 jaar geleden
  Ook net geprobeerd als niet meer zo jonge man.Helemaal niet zo moeilijk.
 • Guy Janssens

  2 jaar geleden
  Vrouwen hebben een groter contergewicht
 1. Amerikaanse tiener die werd toegelaten tot 72 (!) universiteiten geeft advies aan mede-studenten: “Mik zo hoog mogelijk”

  Amerikaan­se tiener die werd toegelaten tot 72 (!) universi­tei­ten geeft advies aan me­de-studenten: “Mik zo hoog mogelijk”

  Een tiener uit de Amerikaanse staat Florida wil leeftijdsgenoten motiveren nadat ze werd toegelaten tot niet één, maar wel 72 universiteiten. De 18-jarige Ja’Leaha Thornton begon zich in september voor maar liefst 90 universiteiten kandidaat te stellen (in de Verenigde Staten moeten studenten toegelaten worden vooraleer ze aan een universiteit of hogeschool kunnen starten, nvdr.). “Ik weet dat het proces voor velen vaak stressvol kan zijn. Daarom besliste ik om er een wedstrijd van te maken in plaats van mezelf op te jagen. Ik wou zien hoeveel scholen me zouden toelaten”, vertelt de studente.