Charel Cambré
Volledig scherm
© Charel Cambré

Cartoonist toont solidariteit met slachtoffers: Manneken Pis plast bom uit

Cartoonist Charel Cambré is geschokt door de aanslagen die deze ochtend dood en vernieling hebben gezaaid op Brussels Airport en in het MIVB-metrostation Maalbeek.

 1. België onder hoogspanning: overzicht extra veiligheidsmaatregelen
  Play
  Update

  België onder hoogspan­ning: overzicht extra veilig­heids­maat­re­ge­len

  De nationale veiligheidsraad zit samen en neemt na de dodelijke aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in de Brusselse metro maatregelen. In het ganse land geldt het hoogste terreurniveau 4. Premier Charles Michel heeft de bevolking gevraagd om binnen te blijven en er worden 225 extra militairen naar Brussel geroepen. Brussels Airport is gesloten en Brussels Airlines heeft al haar vluchten geschrapt. We geven een overzicht van de maatregelen die momenteel in het hele land genomen worden.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.