In het Britse Doncaster wilde de gemeente een leuke naam verzinnen voor de plaatselijke sneeuwschuivers. David Plowie is een van de winnaars.
Volledig scherm
In het Britse Doncaster wilde de gemeente een leuke naam verzinnen voor de plaatselijke sneeuwschuivers. David Plowie is een van de winnaars. © Getty

Britten kennen buitengewoon humoristische namen toe aan sneeuwvegers na volksstemming

In de Engelse stad Doncaster heeft de winter zijn intrede gemaakt en daarvoor zijn twee gloednieuwe sneeuwvegers aangeschaft. Deze krachtige knapen verdienen een leuke naam, aldus het stadsbestuur dat een poll organiseerde. Ruim 20.000 mensen brachten hun stem uit, waarna de namen Gritsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Anti-slip Machiney en David Plowie als winnaars uit de bus kwamen.

4 reacties

 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  Beste Clement,als men de burger over alles wil laten beslissen wordt het een zootje, daar kan je zeker van zijn.
 • Clement Asselman

  4 jaar geleden
  Democratie op zijn Europees: de burger mag vrij kiezen, maar de politici bepalen wat ze aanvaarden en wat niet! Schijndemocratie!
 • Fré Carlu

  4 jaar geleden
  Laat de Britten stemmen en er komt altijd iets leuks uit de kast. Kijk maar naar de Brexit.
 • Sarah Vandeurzen

  4 jaar geleden
  Thah dat doet me denken aan de tijd dat ik voor de overheid werkte. Altijd vergaderingen voor nieuwe straatnamen, waar de stomste dingen eerst werden geroepen op de vierde vergadering hopelijk met een normale naam te eindigen. En op die manier worden 10 mensen in een vergadering van 4 uur al snel 1000€ voor de werkgever, reken maar hoeveel belastingsgeld verkwanseld wordt. Vergeet de broodjes en zo niet.