Een bejaarde Brit wilde de paus bezoeken in Rome, maar reed op basis van zijn navigatie per ongeluk naar het Duitse dorpje Rom.
Volledig scherm
Een bejaarde Brit wilde de paus bezoeken in Rome, maar reed op basis van zijn navigatie per ongeluk naar het Duitse dorpje Rom. © Polizei Oberbergischer Kreis

Brit (81) wil paus bezoeken in Rome, maar belandt in het Duitse dorpje Rom

Een 81-jarige Brit die naar Rome wilde afreizen om de paus te ontmoeten, is dankzij zijn navigatiesysteem onlangs niet in Italië, maar in Duitsland beland. Hij geraakte niet in Rome, maar in ‘Rom’, een klein stadje in Nordrhein-Westfalen.

  1. PREMIUM

    Met de auto op vakantie? Zo vermijdt u onverwach­te boetes

    De Belg en zijn wagen: ook op vakantie zijn die twee niet uit elkaar te halen. Traditioneel trekken drie op de vier toeristen eropuit met de auto. Even traditioneel krijgen heel wat bestuurders achteraf een boete in de bus, vaak zonder te beseffen wat ze nu precies fout gedaan hebben. Geen wonder, klinkt het bij mobiliteitsorganisatie VAB. "Liefst 41% van de deelnemers aan een online test over buitenlandse verkeersregels, scoorde minder dan de helft. Bij de mannen was slechts 38% geslaagd." Vooral de regels rond milieuzones blijken een blinde vlek. Vooruit dan maar: een overzicht van de belangrijkste regels in de voornaamste landen die we de komende maanden aandoen.