Bob Thissen
Volledig scherm
© Bob Thissen

Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan: dit waren zijn 10 indrukwekkendste avonturen

Het Leukste van het WebHij houdt van een flinke portie adrenaline en laat zich niet snel afschrikken. Urban explorer Bob Thissen uit het Nederlandse Heerlen bij Maastricht trekt met zijn camera de wereld rond op zoek naar plaatsen waar niemand nog komt of durft te komen: van ruimtevaartbasissen en leegstaande gevangenissen waar medische experimenten gebeurden tot de in allerijl achtergelaten straten van Fukushima. Hij bundelde zijn indrukwekkendste avonturen nu in een prachtig fotoboek. En voor ons maakte hij zijn top 10.

20 reacties

 • Gerry De Winter

  2 jaar geleden
  Goed gedaan,wij hebben zo iets gezien in Sharm El Sheikh. Een verlaten hotel dat er ook uitzag als een spook hotel. Alles was er ook nog aanwezig. Het was ook al 8 jaar verlaten door een rijke eigenaar. De hal was zelfs met bladgoud bekleedt. Indrukwekkend om te zien.
 • Peter Mariën

  2 jaar geleden
  Mijn buitenverblijf in de Languedoc Roussillon, Zelfs hoor je geen vogel fluiten. De stilte doet pijn aan de oren.
 • Jean De Grande

  4 jaar geleden
  Vroeger noemden we dat "INBREKEN". Nu wordt het goedgepraat met het woord "explorer".
 • SAM Bedfort

  4 jaar geleden
  goed gedaan
 • Jean Vermang

  4 jaar geleden
  Hij is nog iets vergeten . De spieksplinternieuwe kerncentrale uit de 70 jaren van manila ,nooit gewerkt.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. OVERZICHT. Facebook en Instagram gaan tepelbeleid herzien: dit waren de vreemdste ‘nipple bans’ van de afgelopen jaren

  OVERZICHT. Facebook en Instagram gaan tepelbe­leid herzien: dit waren de vreemdste ‘nipple bans’ van de afgelopen jaren

  Een adviesraad van Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, wil dat de regels die foto’s van vrouwelijke blote borsten en tepels verbieden, herzien worden. De raad, bestaande uit academici, politici en journalisten, adviseert Meta om duidelijke criteria op te stellen “die de internationale mensenrechten eerbiedigen”. Het advies komt geen dag te vroeg. Zo begingen de socialmediaplatformen de voorbije jaren al talloze ‘censuurblunders’. Een overzicht van de vreemdste en meest onterechte ‘nipple bans’.