Jia Wenqui was drie toen hij beide armen verloor in een ongeval. Jia Haixia is sinds zijn geboorte door cataract verblind in één oog. Het andere oog verloor hij in een werkongeval.
Volledig scherm
Jia Wenqui was drie toen hij beide armen verloor in een ongeval. Jia Haixia is sinds zijn geboorte door cataract verblind in één oog. Het andere oog verloor hij in een werkongeval. © Kos

Blinde man en zijn vriend zonder armen planten samen 10.000 bomen

bijzonderIn tien jaar tijd hebben Haixia en Wenqui naar schatting tienduizend bomen geplant in hun door overstromingen bedreigde dorp Yeli, in het noordoosten van China. Jia Wenqui was drie toen hij beide armen verloor in een ongeval. Jia Haixia is sinds zijn geboorte door cataract verblind in één oog en hij verloor het andere in een werkongeval. Samen vormen ze wel een sterk team boomplanters.

 1. Dit is niet iedereen gegeven: VRT-journalist blijft ijzig kalm terwijl er wesp op zijn gezicht zit
  5

  Dit is niet iedereen gegeven: VRT-journalist blijft ijzig kalm terwijl er wesp op zijn gezicht zit

  “TV-beeld van de dag”, “Respect om zo kalm te blijven” en “De winnaar van de persprijs 2021 voor koelbloedigheid is bij deze gekend”. Het zijn maar enkele van de reacties op Twitter op een opmerkelijk incident tijdens Het Journaal donderdagmiddag. Hoe VRT-journalist Koen Wauters erin slaagde om zó rustig te blijven terwijl er tijdens zijn liveverslag een wesp op zijn gezicht landde? Het is een raadsel.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. 84-jarige Amerikaan rijdt bijna 3.000 kilometer voor vaccin
  Play

  84-jarige Amerikaan rijdt bijna 3.000 kilometer voor vaccin