Deze foto van de barista plaatste Amber Lynn Gilles op haar Facebookprofiel.
Volledig scherm
Deze foto van de barista plaatste Amber Lynn Gilles op haar Facebookprofiel. © Facebook

Barista weigert klant zonder mondmasker te bedienen: zij nagelt hem aan schandpaal, hij krijgt ‘extra fooi’ van 81.000 euro

Geen mondmasker dragen en daarom als klant in de Starbucks geweigerd worden? Meer dan een brug te ver, oordeelde een zekere Amber Lynn Gilles. De jongedame vond er niet beter op dan de barista van dienst publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Die actie keerde echter als een boemerang in haar gezicht terug: Lenin Gutierrez kreeg zo veel sympathie dat online een ‘extra fooi’ voor hem ingezameld werd. De teller staat intussen op meer dan 91.000 dollar (81.000 euro).

19 reacties

 • Carla Van Geel

  2 jaar geleden
  In een zaak binnenkomen en koffie bestellen vraagt uit respect voor de bedieners die er een hele dag staan een mondmasker. Eens aan een tafeltje met voldoende afstand kan men het mondmasker afdoen om te drinken!
 • Jonathan Dekeyser

  2 jaar geleden
  Perfect uitgelegd Karel Dierckx. In het artikel staat nergens dat je de koffie moet nuttigen met je mondmasker op. Veel lezers kunnen niet eens begrijpend lezen. Dat zijn net diegene die ook bij ons halsstarrig weigeren om een mondmasker te dragen. Het dragen van een mondkapje zou moeten verplicht zijn van zodra je je buitenhuis begeeft.
 • Bruno Cabooter

  2 jaar geleden
  Echt slimme mensen hier die reageren dat je koffie niet kan drinken met een mondmasker. Het gaat over een mondmasker dragen tijdens het BESTELLEN van een koffie. Wat valt er daaraan niet te begrijpen?
 • Eveline Van den Hout

  2 jaar geleden
  Een mes snijdt altijd langs 2 kanten en dat geldt voor iedereen.
 • Eduard Janssens

  2 jaar geleden
  Moet mij een uitleggen hoe je een koffie drink met een mondmasker ? En was dit wel verplicht.!! En nog als ik een terras of koffie bar kan mijden in deze tijd zal ik dat doen zeker zolang het virus niet onder controle is !