De Romeinse wagenmenner 'Coronavirus’ verschijnt ten tonele in ‘Asterix en de race door de Laars’, een album uit 2017.
Volledig scherm
De Romeinse wagenmenner 'Coronavirus’ verschijnt ten tonele in ‘Asterix en de race door de Laars’, een album uit 2017. © Screenshot YouTube

Asterix en Obelix bekampten coronavirus al in 2017... uitgerekend in Italië

Beschikt de scenarist van Asterix en Obelix over een goeie glazen bol? Zo lijkt het wel, want in het album ‘Asterix en de race door de Laars’ uit 2017 neemt het Gallische stripduo het op tegen het coronavirus ... uitgerekend in Italië. Nergens anders in Europa woedt Covid19 het hevigst, met tot nu toe 34 doden.

4 reacties

 • Johan Van Biesen

  1 jaar geleden
  Het menselijk coronavirus was al vastgesteld sinds 1960, en bestaat waarschijnlijk al veel langer, alleen had het beestje nog geen naam. Deze variant is enkel veel erger.
 • David Van Petegem

  1 jaar geleden
  The Simpsons bestreden het coronavirus al in 1993.
 • Sven Degroote

  1 jaar geleden
  Ah, en in 1993 al in The Simpsons ...
 • PAUL CHRISTIAENS

  1 jaar geleden
  The Simpson hadden dit nog vroeger voorspeld. Ik een aflevering van in 1993 waar een virus vanuit China in de VS terecht komt nadien wordt het in het nieuws vernoemt als corona virus. The Simpsons hebben trouwens nig een paar van deze bizarre voirspellingen juist (oa. Trump dat president wordt en meer)
 1. Monopoly moderniseert kaartjes Algemeen Fonds en laat fans meebeslissen: geen lijfrente of schoonheidswedstrijden meer, wel goede doelen of vrijwilligerswerk
  3

  Monopoly moderni­seert kaartjes Algemeen Fonds en laat fans meebeslis­sen: geen lijfrente of schoon­heids­wed­strij­den meer, wel goede doelen of vrijwilli­gers­werk

  Voor het eerst in het 85-jarige bestaan van Monopoly wordt een compleet onderdeel van het spel aangepast. De teksten van alle zestien Algemeen Fonds-kaarten krijgen een opfrisbeurt. Klassiekers als ‘Lijfrente vervalt. U ontvangt 100 euro’ worden vervangen door ‘Miauw! Je breit zachte truitjes voor de naaktkatten in het plaatselijke dierenasiel. Je krijgt 20 euro.’ Fans kunnen nog tot 9 april meestemmen welke zestien kaarten het tot in de vernieuwde speldoos zullen schoppen.
 2. Containerschip tekende gigantische fallus in Rode Zee voor blokkering in Suezkanaal
  Play
  12

  Container­schip tekende giganti­sche fallus in Rode Zee voor blokkering in Suezkanaal

  Het lijkt te gek om waar te zijn, maar het containerschip dat een van de belangrijkste scheepvaartroutes ter wereld blokkeert, heeft voor het zichzelf toegang verschafte tot het Suezkanaal, een penis ‘getekend’ in de Rode Zee. Dat blijkt uit gps-gegevens van websites die scheepsroutes volgen. De blokkering is pijnlijk, want het kan volgens experten nog weken duren om het schip los te trekken.
 1. Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto
  Play

  Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto

 2. Zoveel verdienen de best betaalde CEO's in ons land
  Play

  Zoveel verdienen de best betaalde CEO's in ons land