‘Ik rijd al 60 jaar zonder en ben nog nooit gecontroleerd’, sprak de bejaarde dame.
Volledig scherm
‘Ik rijd al 60 jaar zonder en ben nog nooit gecontroleerd’, sprak de bejaarde dame. © Shutterstock/Foto ter illustratie

80-jarige Nederlandse bestuurster rijdt al 60 jaar zonder rijbewijs

Een 80-jarige Groningse dame heeft al zestig jaar zonder rijbewijs gereden. Vandaag liep ze uiteindelijk toch tegen de lamp.

19 reacties

 • Geert Vaelen

  4 jaar geleden
  Ze heeft toch tijd genoeg gehad om dat rijbewijs te halen? Ook al was dat in haar tijd niet nodig, als de wet het tegenwoordig vereist moet je alsnog dat papiertje hebben of je loopt ooit tegen de lamp.
 • Aegon Krenz

  4 jaar geleden
  Nederland kent een examenplicht sinds 1927, toen was deze dame nog niet geboren, dus de situatie is totaal onvergelijkbaar met België waar vele ouderen met hun gedrag de wegen onveilig maken.
 • ronny cuypers

  4 jaar geleden
  Dat papiertje maakt duidelijk niet het verschil. Defensief rijden wel.
 • Patrick Coen

  4 jaar geleden
  Ze heeft dus ook nooit een ongeval gehad.
 • Jan Verstrepen

  4 jaar geleden
  Net of dat rijbewijs, die een hele commerce is, beter chauffeurs maakt moet je de jongeren eens zijn rond razen met hun auto's en motoren.
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 3. Online zelftest voor medische rijgeschiktheid gelanceerd: “Rijden zonder te voldoen aan de medische minimumnormen is gevaarlijk voor jezelf en voor anderen”

  Online zelftest voor medische rijge­schikt­heid gelanceerd: “Rijden zonder te voldoen aan de medische minimumnor­men is gevaarlijk voor jezelf en voor anderen”

  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) hebben een campagne gelanceerd die autobestuurders moet aanzetten om even na te denken over hun medische rijgeschiktheid. Via de website magiknogrijden.be kunnen automobilisten een eenvoudige zelftest afleggen om na te gaan of ze eventueel een probleem hebben.