-
Volledig scherm
- © RV

1 april: nieuwe politiebolide jaagt op Antwerpse straatracers, Stonehenge wordt afgebroken, alcoholverbod voor Leuvense studenten vanaf 20°C

Elk jaar levert 1 april weer een stroom aan grappen en grollen op. Zo jaagt de Antwerpse politie voortaan met een aangepaste bolide - een Lamborghini  Huracan - op “patsers, straatracers en tuners”. In de Nederlandse stad Groningen heet de Coronastraat - de straat bestaat echt - voortaan de AstraZenecastraat. En in Engeland verhuist de duizenden jaar oude steenformatie Stonehenge naar Wales.

1 reactie

 • danny renard

  2 weken geleden
  Ha ha ,die van de antwerpse politie vind ik de beste,ze hebben enkele jaren terug een snelle Audi van 130.000€ gehad en na de eerste achtervolging was hij pere total.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. De beste aprilvissen van de dag: “Gemeentehuis Zelzate te koop, brandweer opent mobiele frituur”
  Zelzate/Wachtebeke/Ertvelde

  De beste aprilvis­sen van de dag: “Gemeente­huis Zelzate te koop, brandweer opent mobiele frituur”

  Het regende vandaag aprilvissen in onze regio. In Zelzate bood Vastgoedkantoor Hesters het gemeentehuis te koop aan, in Ertvelde organiseerden ze dan weer een muzikaal herdenkingsmoment aan het standbeeldje ter ere van Eddy Wally. En Wachtebeke en Lochristi zijn eindelijk getrouwd en gaan voortaan door het leven als ‘Lobeke’. Al is die aprilvis zo ver nog niet gezocht….
 1. Julia trapt in aprilgrap van Nederlandse Qmusic, maar wint wél gloednieuwe wagen

  Julia trapt in aprilgrap van Nederland­se Qmusic, maar wint wél gloednieu­we wagen

  Op 1 april in je foute outfit naar een guur industrieterrein gaan, in de hoop een gloednieuwe wagen op de kop te tikken? Klinkt natuurlijk als de grap van het jaar van de Nederlandse radiozender Qmusic, maar luisteraar Julia besloot toch haar stoute schoenen aan te trekken. En met succes: de jongedame kreeg tegen alle verwachtingen in daadwerkelijk een splinternieuwe bolide. “Ik was echt flabbergasted”, reageert ze bij onze collega’s van het AD.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"