Vlaams Minister Zuhal Demir (N-VA) kwam op werkbezoek naar Ressegem om de eerste resultaten van het Europees project 'Beespoke' te zien.
Volledig scherm
Vlaams Minister Zuhal Demir (N-VA) kwam op werkbezoek naar Ressegem om de eerste resultaten van het Europees project 'Beespoke' te zien. © VLM

Landbouwers zaaien 19 hectare bloemenranden in… en dat is goed voor de bijen

HerzeleDe grootschalige aanleg van bloemenranden en bloemenweides op en naast landbouwgronden zorgt op korte tijd voor een mooie toename van de biodiversiteit. Dat bleek zaterdag toen onderzoekers van Ugent en mensen van Natuurpunt Studie in aanwezigheid van Vlaams Minister Zuhal Demir (N-VA) met vlinder- en bijennetten op een demogebied in Ressegem (Herzele) de eerste resultaten van het Europese project ‘Beespoke’ bekeken.

 1. Herzele sluit als eerste gemeente een Lokaal Klimaat- en Energiepact met de Vlaamse overheid: “Verledding openbare verlichting en 20.000 bomen planten”
  Herzele

  Herzele sluit als eerste gemeente een Lokaal Klimaat- en Energiep­act met de Vlaamse overheid: “Verledding openbare verlich­ting en 20.000 bomen planten”

  Herzele gaat in op het aanbod van de Vlaamse regering om een Lokaal Klimaat- en Energiepact af te sluiten. “De doelstellingen gaan verder dan het Klimaatplan dat in 2018 al werd goedgekeurd en dat vooral op minder CO2-uitstoot gericht was. We zijn trouwens de eerste gemeente die zo’n pact sluit met Vlaanderen”, zegt burgemeester Johan Van Tittelboom (Open Vld).
 2. Gewezen kandidaat-prins carnaval runt drugshandel vanuit gevangenis en riskeert nu twaalf jaar cel
  PREMIUM
  Aalst

  Gewezen kandidaat-prins carnaval runt drugshan­del vanuit gevangenis en riskeert nu twaalf jaar cel

  Er hangt Gustaaf S. (51) uit Aalst, ooit kandidaat-prins carnaval in de ajuinenstad, een celstraf van maar liefst twaalf jaar boven het hoofd. Eenzelfde straf riskeert zijn partner Inge P. (44). Samen met nog zes andere beklaagden staan de twee voor de Dendermondse rechtbank wegens de productie en verkoop van speed. S. zou de organisatie zelfs aangestuurd hebben vanuit de gevangenis, waar hij een eerdere straf uitzat.