Dit jaar werd Herzele verkozen tot Oost-Vlaamse gemeente in de kijker tijdens de Vlaamse Schoolweek.
Volledig scherm
Dit jaar werd Herzele verkozen tot Oost-Vlaamse gemeente in de kijker tijdens de Vlaamse Schoolweek. © RV

Herzele in de kijker tijdens Vlaamse Schoolweken

HerzeleDit jaar werd Herzele verkozen tot Oost-Vlaamse gemeente in de kijker tijdens de Vlaamse Schoolweek. De Vlaamse Loopweken (tot 2020 de Vlaamse Veldloopweek genaamd) zetten na twee coronajaren nu meer dan ooit de stap naar belevingslopen, zoals obstakelruns en urban trails.

 1. Cominbel in maart weg uit Bavegem, zusterbedrijf Ecoson vertrekt in 2024: 180 werknemers moeten verhuizen of andere job zoeken
  PREMIUM
  Bavegem

  Cominbel in maart weg uit Bavegem, zusterbe­drijf Ecoson vertrekt in 2024: 180 werknemers moeten verhuizen of andere job zoeken

  Vetsmelterij Cominbel vertrekt eind maart uit de Houtemse deelgemeente Bavegem. Zusterbedrijf Ecoson, dat op dezelfde site gevestigd is en keukenafval verwerkt, vertrekt een jaar later. De activiteiten van beide bedrijven, die in handen zijn van het Amerikaanse Darling, verhuizen naar vestigingen in Denderleeuw en Gent. Met 180 bedienden en arbeiders is het bedrijf één van de grootste werkgevers in Sint-Lievens-Houtem. Zij krijgen wel de kans om mee te verhuizen.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.