Herzele: De Gouden Keepr is een heerlijk licht bier met een alcoholpercentage van 5%.
Volledig scherm
Herzele: De Gouden Keepr is een heerlijk licht bier met een alcoholpercentage van 5%. © Frank Eeckhout

Gemeente Herzele lanceert eigen feestbier en feestlied

HerzeleTer gelegenheid van het 1050-jarige bestaan lanceert de gemeente Herzele een eigen feestbier en feestlied. “Voor het feestbier bundelden onze twee lokale brouwerijen hun knowhow om tot een uniek recept te komen dat het beste van beiden biedt", zegt schepen van Cultuur Heidi Knop (Open Vld). Het bier krijgt de naam Gouden Keper mee.

 1. Leerlingen verzorging Atheneum Herzele terug van stage in Gambia: "De warmte en gastvrijheid van de bevolking is onbeschrijfelijk"
  PREMIUM

  Leerlingen verzorging Atheneum Herzele terug van stage in Gambia: "De warmte en gastvrij­heid van de bevolking is onbeschrij­fe­lijk"

  Vijf leerlingen uit de richting Verzorging van Atheneum Herzele zijn terug van een veertiendaagse stage in Gambia. Daar gaven ze twee weken les in de kleuterschool Picca, opgericht door Bellinda Van Der Eecken uit Herzele. “Hoe zij met weinig middelen de kinderen educatie geven en opvoeden is ongelofelijk”, vertelt leerlinge Kiana Vanderswaelmen. Een reisverslag.
  Herzele
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.