Na een sabbatjaar is MFL-Herzele er terug met een radiomarathon voor een lokaal goed doel, maar zonder bar.
Volledig scherm
Na een sabbatjaar is MFL-Herzele er terug met een radiomarathon voor een lokaal goed doel, maar zonder bar. © RV

Geen bar tijdens radiomarathon MFL Herzele

HerzeleDe radiomarathon MFL Herzele doet het dit weekend zonder bar. “We moeten onze verantwoordelijkheid nemen. De besmettingen zijn momenteel te hoog om risico’s te nemen", zegt Els Coppens van Radio Star.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Lokale politie van Denderleeuw en Haaltert stapt mee in project om politie en jongeren te verbinden
  Haaltert/Denderleeuw

  Lokale politie van Dender­leeuw en Haaltert stapt mee in project om politie en jongeren te verbinden

  De politie van Denderleeuw en Haaltert wil in de nabije toekomst mee instappen in het project dat opgestart wordt vanuit de politiezone van Aalst. Het project ‘Allo’ wil zorgen voor een betere verbinding tussen jongeren en politie, iets wat ook bij de naburige politiezone erg interessant klinkt. “Het is niet de bedoeling dat ze een politievoertuig als vijand zien", zegt Wim Van Vaerenbergh.
 1. O.L.V.-ziekenhuis verplicht gebruik van FFP2-masker: “Al houden we rekening met overgangsperiode”
  Asse/Aalst/Ninove

  O.L.V.-ziekenhuis verplicht gebruik van FF­P2-mas­ker: “Al houden we rekening met overgangs­pe­ri­o­de”

  Het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis vraagt patiënten, begeleiders en bezoekers vanaf dit weekend een FFP2-masker te dragen. Dit om de verspreiding van de omikronvariant in te dijken en zo bezoek zo lang mogelijk toe te staan. “We begrijpen dat een inloopperiode nodig zal zijn en dus zullen we de eerste dag niet heel streng zijn”, klinkt het. “Maar na een tweetal weken moet de regel toch ingeburgerd zijn.”