Verschillende brandweerploegen arriveerden woensdag in de Vondelstraat in Borsbeke.
Volledig scherm
Verschillende brandweerploegen arriveerden woensdag in de Vondelstraat in Borsbeke. © Koen Moreau

Brandgeur in ondergrondse garage blijkt loos alarm

BorsbekeHet noodnummer ‘112' ontving woensdag ongeveer een half uurtje voor de middag een telefoontje voor een brandgeur in een ondergrondse garage van een flatgebouw langs de Vondelstraat in Borsbeke.

 1. Dieven aan de haal met juwelen van in totaal 140.000 euro uit 8 juwelierszaken: “Ze gebruikten telkens de truc van de trouwringen”
  Kortrijk / Brussel / Oudenaarde / Geraardsbergen / Willebroek

  Dieven aan de haal met juwelen van in totaal 140.000 euro uit 8 juweliers­za­ken: “Ze gebruikten telkens de truc van de trouwrin­gen”

  Drie dieven sloegen vorig jaar en begin dit jaar in enkele maanden tijd toe in acht juwelierszaken en één gsm-winkel, verspreid over Vlaanderen. Ze slaagden er in om een groot aantal juwelen te stelen terwijl de uitbater werd afgeleid. In totaal maakten ze zo voor maar liefst 140.000 euro buit aan juwelen.
 2. REEKS. Huizen van vertrouwen: “Bij Molens Van Sande bleef de tijd niet stilstaan”
  PREMIUM
  Bambrugge

  REEKS. Huizen van vertrouwen: “Bij Molens Van Sande bleef de tijd niet stilstaan”

  Van sommige bedrijven en winkels kan je je niet voorstellen dat ze er nooit waren. Dat is ook het geval voor Molens Van Sande, gebouwd langs Prinsdaal in Bambrugge (Erpe-Mere) naast, op en over de Molenbeek. Al in 1629 was er op deze plek een kleine korenwatermolen verbonden aan het verdwenen kasteel van Bambrugge te vinden. “De brand in 2001 lag aan de basis van een grote ommekeer.”
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Van een maïsdoolhof tot een dancefestival: onze weekendtips voor de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van een maïsdool­hof tot een dancefesti­val: onze weekend­tips voor de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Het belooft komend weekend weer prachtig weer te worden. Ideale omstandigheden dus voor een gezellig uitje met de hele familie. Wij steken een handje toe en lijsten vijf tips op voor activiteiten op zaterdag 6 en zondag 7 augustus in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen. Zin om met de kinderen te verdwalen in een maïsdoolhof, of uit de bol te gaan tijdens een dancefestival? Het kan dit weekend allemaal.