Bewoners krijgen toch rioleringstoelage

 1. Bouwvergunning rechttrekking N42 opnieuw geweigerd: “Huiswerk opnieuw maken in samenspraak met buurtbewoners
  PREMIUM
  Herzele/Zottegem

  Bouwvergun­ning rechttrek­king N42 opnieuw geweigerd: “Huiswerk opnieuw maken in samen­spraak met buurtbewo­ners

  De Raad voor Vergunningsbetwistingen weigerde voor de tweede maal de bouwvergunning voor de omleiding van de N42 in Herzele. “Rechtspraak van het Europees Hof van Justitie verbiedt het in stukjes hakken van milieurapportage. De Vlaamse overheid heeft deze salamitactiek jaren in verschillende dossiers gebruikt. Dat geeft het arrest een historische waarde”, zegt Filip De Bodt van klimaatbeweging Climaxi.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.