Amber Van Rossem, Björn Van den Berghe en Ine Verlee van eet- en danscafé La Folie 14 schoten meteen in actie toen een klant dreigde te stikken in een stukje steak.
Volledig scherm
PREMIUM
Amber Van Rossem, Björn Van den Berghe en Ine Verlee van eet- en danscafé La Folie 14 schoten meteen in actie toen een klant dreigde te stikken in een stukje steak. © Koen Moreau

Amber (23) en Ine (31) van brasserie La Folie 14 In Herzele reanimeerden klant: “Alles gedaan wat we konden, hopelijk komt het goed”

Herzele/Okegem/HoutemZorgkundige Amber Van Rossem (23) uit Okegem (Ninove) en leerkracht Ine Verlee (31) uit Sint-Lievens-Houtem ontpopten zich tot rasechte helden. Toen ze in brasserie La Folie 14 op de Markt in Herzele aan het werk waren als flexi-jobber en een zestiger dreigde te stikken in zijn steak, schoten ze meteen in actie.

 1. Forza Ninove viert één jaar Vlaams Huis met kopman Guy D’haeseleer: “De Ninovieter heeft de kans om het cordon te breken. Nog 650 stemmen winnen en dan zijn we er”
  PREMIUM
  Ninove

  Forza Ninove viert één jaar Vlaams Huis met kopman Guy D’haeseleer: “De Ninovieter heeft de kans om het cordon te breken. Nog 650 stemmen winnen en dan zijn we er”

  Forza Ninove viert dit weekend het eenjarig bestaan van het Vlaams Huis, haar eigen café in de Pamelstraat. We blikken met kopman Guy D’haeseleer terug op het voorbije jaar en kijken ook vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2024, het jaar waarin alle ogen op Ninove gericht zullen zijn en waarin D’haeseleer hoopt om met een volstrekte meerderheid aan de macht te komen in Ninove.
 2. Eigenaar voertuig ontkent dat hij achter stuur zat bij zwaar ongeval en schuift schuld door naar vriend: “Ik zat op de passagiersstoel”
  Denderwindeke

  Eigenaar voertuig ontkent dat hij achter stuur zat bij zwaar ongeval en schuift schuld door naar vriend: “Ik zat op de passagiers­stoel”

  Kenneth H. en zijn vriend stonden maandag terecht voor de politierechtbank van Aalst na een zwaar ongeval in Denderwindeke in september 2020. Ze zaten samen in het voertuig toen hun Citroën Xsara van de baan ging en op zijn flank eindigde in een tuin van een woning. H., die eigenaar is van het voertuig, beweerde dat zijn vriend reed, maar het dossier spreekt dit volledig tegen.
 1. RESTOTIP. La Folie 14: creatief met een beperkte kaart
  PREMIUM
  Herzele

  RESTOTIP. La Folie 14: creatief met een beperkte kaart

  Het is een café, het is een loungebar, het is een restaurant, het is een nightclub maar het is bovenal dé zaak die in heel Herzele en aangrenzende gemeenten over de tongen gaat. De Britse jongleur Alex Barron hield op 3 april 2012 elf balletjes tegelijk in de lucht. La Folie 14 zal dat record niet gauw breken maar de veelzijdigheid van deze zaak is in Herzele du jamais vu. Wij gingen erheen voor hapje-hapje. Lees hier meer restotips.