Verhuizen de gemeentediensten binnenkort naar de OCMW-site in de Kloosterstraat.
Volledig scherm
Verhuizen de gemeentediensten binnenkort naar de OCMW-site in de Kloosterstraat. © Frank Eeckhout

1050 jaar Herzele: elke maand een feest

HerzeleTer gelegenheid van 1050 jaar Herzele organiseert de gemeente elke maand enkele festiviteiten. Dat start in januari met een verjaardagkaartje voor elk Herzeels gezin.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Zo VeloVeilig is Herzele: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  herzele

  Zo VeloVeilig is Herzele: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Herzele hebben 44 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.