Laatste kiezers rond de middag uit hun huis gehaald in Herstappe

Met slechts 65 kiesgerechtigden waren de stemmen in Herstappe, kleinste gemeente van het land, snel geteld. Met dank ook aan de bijzitters, die rond de middag de laatste kiesgerechtigden thuis gingen aansporen om nu toch eindelijk hun bolletjes in te kleuren. De overwinning is overigens voor Open Vld.

 1. Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeelden: 1 jaar cel met uitstel
  Hasselt

  Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeel­den: 1 jaar cel met uitstel

  Een 59-jarige man uit Hasselt krijgt één jaar cel met uitstel voor de jarenlange belaging van zijn ex-partner. Tussen het najaar van 2017 en begin 2019 bleef hij haar sms-berichten en mails sturen waarin hij vaak alludeerde op de naaktfoto’s en -filmpjes die hij nog in zijn bezit had. Hij werd geregeld aangemaand om zijn gedrag te stoppen, maar kon zich niet inhouden. Om te ontkomen aan een effectieve celstraf, moet hij zich nu laten begeleiden. Op burgerlijk gebied dient hij het slachtoffer 2.797,82 euro te betalen.
 2. Stroompanne in gerechtsgebouw
  Hasselt

  Stroompan­ne in gerechtsge­bouw

  Het gerechtsgebouw van Hasselt kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag te kampen met een stroompanne. Daardoor raakte de verlichting en de verluchting in verschillende zalen defect. Dat is natuurlijk cruciaal om een zitting te laten plaatsvinden. Bovendien zijn verluchtingsproblemen door het coronavirus helemaal uit den boze. Na het nodige zoekwerk werden enkele zittingen verplaatst van zaal. Na een uur vertraging kon men dan toch van start gaan met de zaken op de agenda.
 1. Colombiaanse dievenbende die universiteiten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdiefstal tijdens de examens veroorzaakt veel overlast”
  Hasselt

  Colombiaan­se dievenben­de die universi­tei­ten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdief­stal tijdens de examens veroor­zaakt veel overlast”

  Een Colombiaanse dievenbende met vijf leden vanaf 22 jaar teisterde een tijdlang de Vlaamse universiteiten. De Zuid-Amerikanen stonden op de loer en tijdens de (middag)pauzes gingen ze aan de haal met achtergebleven laptops van studenten en medewerkers. Aan de Hasseltse universiteit liepen ze tegen de lamp. Vier leden riskeren 36 maanden cel, één Colombiaan kijkt aan tegen 30 maanden cel.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren