De omslagen met kiesbiljetten liggen klaar in het stemkantoor van Herstappe. Tellen gebeurde in Tongeren.
Volledig scherm
De omslagen met kiesbiljetten liggen klaar in het stemkantoor van Herstappe. Tellen gebeurde in Tongeren. © Mine Dalemans

Kleinste gemeente telde nog wat minder kiezers dan vorige keer

Herstappe, de kleinste gemeente van het land, telde vandaag nog minder kiezers dan bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Toen waren er nog 72 kiesgerechtigden, waar er nu 65 mensen hun bolletjes mochten inkleuren.

  1. “Voor alles een eerste keer”: man neemt telefoon op in de rechtbank

    “Voor alles een eerste keer”: man neemt telefoon op in de rechtbank

    Een vreemd tafereel dinsdagvoormiddag in de correctionele rechtbank van Hasselt. In een onbeduidende zaak kreeg de beklaagde tot driemaal toe telefoon. Nochtans geldt in de rechtbank de regel dat mobiele toestellen dienen te worden uitgeschakeld of tenminste op stil worden gezet. Nadat de ringtone van de man al tweemaal de zaak verstoorde, waarschuwde de rechter dat de man bij een derde keer de telefoon diende op te nemen. Dat gebeurde enkele tellen later ook, want het lukte de man niet om zijn toestel uit te schakelen. “Sorry, het past nu niet want ik sta in de rechtbank", klonk het bij de beklaagde. Er heerste enigszins consternatie in de zaal. “Voor alles een eerste keer”, besloot de rechter.