Voormalig burgemeester Serge Louwet en ex-OCMW-voorzitster Mariëlla Creten.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig burgemeester Serge Louwet en ex-OCMW-voorzitster Mariëlla Creten. © Mine Dalemans en VCT

Dorpsvete leidt tot veroordeling, oud-burgemeester (76) krijgt geldboete voor slag aan ex-OCMW-voorzitster: rechter ‘ontsteld’ dat lokale politici op de vuist gaan

HerstappeSerge Louwet (76), die twintig jaar lang burgemeester was in Herstappe, is veroordeeld tot een geldboete van 400 euro, deels met uitstel, omdat hij op 13 oktober 2018 een slag uitdeelde aan ex-OCMW-voorzitster Mariëlla Creten (63), zijn politieke tegenstandster. De rechter haalde in zijn vonnis uit naar alle partijen: “De rechtbank neemt met verbazing kennis van het gegeven dat verkozen vertegenwoordigers van het volk vanwege achterliggende dorpspolitieke vetes met elkaar op de vuist gaan.”

 1. Oud-burgemeester (76) van Limburgs dorpje na vermeende slagen aan politieke rivale en haar man: “De sfeer is verpest voor onze 85 inwoners”
  PREMIUM
  Herstappe

  Oud-burgemees­ter (76) van Limburgs dorpje na vermeende slagen aan politieke rivale en haar man: “De sfeer is verpest voor onze 85 inwoners”

  “Ik vind het zo jammer voor Herstappe. Er zijn maar 85 inwoners, en dan beginnen ze met zulke zaken.” Serge Louwet (76), die meer dan twintig jaar burgemeester was van het piepkleine Limburgse dorp, heeft in de rechtbank nogmaals ontkend dat hij zijn politieke tegenstandster Mariëlla Creten heeft aangevallen en haar man Paul Pirson met een schop op het hoofd heeft geslagen. Dat zou een dag voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gebeurd zijn.
 1. Bezetting van 83,8% bij Limburgse logies tijdens Hemelvaartweekend: “Het licht schijnt aan het einde van de tunnel”
  Limburg

  Bezetting van 83,8% bij Limburgse logies tijdens Hemelvaart­week­end: “Het licht schijnt aan het einde van de tunnel”

  Met een bezetting van 83,8 procent kijken de Limburgse logies tevreden terug op het Hemelvaartweekend. Ook voor de komende weekends lopen de reservaties vlot binnen, zo blijkt uit een bevraging van Visit Limburg. “De heropening van de horeca speelt ongetwijfeld een rol, al merken we al een tijdje dat de populariteit van Limburg als vakantiebestemming in de lift zit”, verklaart gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg Igor Philtjens.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 3. Politieke vete in kleinste gemeente van Vlaanderen escaleert: ex-OCMW-voorzitster dagvaardt oud-burgemeester voor de strafrechter na vechtpartij
  PREMIUM
  Herstappe

  Politieke vete in kleinste gemeente van Vlaanderen escaleert: ex-OCMW-voorzit­ster dagvaardt oud-burgemees­ter voor de strafrech­ter na vechtpar­tij

  In Herstappe laaide de politieke vete tussen de twee lokale politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 hoog op. Een dag voor de kiezers naar de stembus trokken, raakte de echtgenoot van ex-OCMW-voorzitster Mariëlla Creten (63) slaags met oud-burgemeester en gemeenteraadslid Serge Louwet (76). Het koppel Pirson-Creten dagvaardde de zeventiger en vraagt nu een schadevergoeding. De toekenning van een grafconcessie voor een familiegraf aan de familie van Creten zou aan de oorzaak liggen van de jarenlange vete.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"