Renilde Verhoeven, directeur zorg van woonzorgcentrum Sint-Barbara, met Maria Bervoets, die maandag als eerste bewoner haar intrek nam in een kamer voor oriënterend kortverblijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Renilde Verhoeven, directeur zorg van woonzorgcentrum Sint-Barbara, met Maria Bervoets, die maandag als eerste bewoner haar intrek nam in een kamer voor oriënterend kortverblijf. © Wouter Demuynck

Woonzorgcentrum Sint-Barbara verruimt zorgaanbod met vijf kamers voor oriënterend kortverblijf: “Multidisciplinair team begeleidt bewoner naar meest geschikte zorgvorm”

herseltWoonzorgcentrum Sint-Barbara in Herselt heeft maandag een nieuwe, en in de regio nog vrij unieke, zorgvorm in gebruik genomen. Vier serviceflats werden omgebouwd tot vijf kamers voor een oriënterend kortverblijf, waar 65-plussers met zorgnoden terecht kunnen na een acute crisissituatie. Na een tijdelijke observatieperiode adviseert een multidisciplinair team welke woon- en leefsituatie voor de persoon in kwestie het meest geschikt is. Voor mensen met dementie werd dan weer een extra afdeling met geïntegreerd dagcentrum en kortverblijf voorzien.