Eén van de vele jonge cavia’s bij het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de vele jonge cavia’s bij het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder © Mine Dalemans

Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum zet zich schrap voor babyboom met 400 cavia’s: “We bezorgen ze allemaal een warme thuis”

Heusden-Zolder/HerseltHet Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder verwacht binnen een paar weken een enorme babyboom. Van 245 zwaar toegetakelde, zonet in beslag genomen cavia’s blijken zo'n 100 vrouwtjes hoogzwanger. Voor elk van hen betekent dat tot wel vier pasgeboren cavia’s, en dus 400 nieuwe knaagdieren in totaal. Maar de schattige beestjes zomaar aan eender wie weggeven, daar doen ze in het opvangcentrum niet aan mee.

 1. Buitenschoolse kinderopvang en scholen onder grote druk: “Al drie scholen volledig gesloten, maar we verwachten er nog meer”
  PREMIUM
  Scherpenheivel-Zichem

  Buiten­school­se kinderop­vang en scholen onder grote druk: “Al drie scholen volledig gesloten, maar we verwachten er nog meer”

  De scholen en buitenschoolse kinderopvang in Scherpenheuvel-Zichem worden geconfronteerd met pijlsnel stijgende coronacijfers. De opvang blijft geopend en blijft inzetten op een veilige en kwaliteitsvolle dienstverlening. Enkele scholen kunnen niet anders dan klassen sluiten of helemaal overschakelen op afstandsonderwijs. De opvanglocaties van de buitenschoolse kinderopvang preventief sluiten, is geen maatschappelijk verantwoorde keuze, klinkt het. “Veel ouders hebben immers geen andere mogelijkheid dan beroep doen op de dienstverlening van de kinderopvang. Vooralsnog houden we de locaties van de kinderopvang open en blijven we er alles aan doen om deze ouders een aanbod te kunnen blijven bieden in deze moeilijke tijden.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.