Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Trio veroordeeld voor winkeldiefstal waarbij werknemer tegen grond wordt geduwd

Herselt/MechelenEen trio dat op 15 mei betrapt werd tijdens een winkeldiefstal in Herselt is veroordeeld tot celstraffen tot 14 maanden. Bij de diefstal werd een werknemer van AD Delhaize tegen de grond geduwd.

 1. Verdroging van De Zegge, het oudste natuurreservaat van België, staat hoog op de agenda tijdens 70ste verjaardag: “We willen landbouw met natuur hier laten cohabiteren"
  Geel

  Verdroging van De Zegge, het oudste natuurre­ser­vaat van België, staat hoog op de agenda tijdens 70ste verjaardag: “We willen landbouw met natuur hier laten cohabite­ren"

  De Zegge, het oudste natuurreservaat van het land in Geel, vierde zondag haar 70ste verjaardag. Het KMDA, beheerder van het beschermde natuurgebied met unieke moerashabitat en zeldzame fauna en flora, stelde De Zegge voor die gelegenheid uitzonderlijk open voor doorlopende verjaardagswandelingen en andere activiteiten. De mijlpaal werd ook aangegrepen om de voortschrijdende verdroging van De Zegge nogmaals onder de aandacht te brengen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), die zich aan een ritje op een amfibievoertuig mocht wagen, beloofde werk te maken van herstel van De Zegge en andere natte natuur in Vlaanderen.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditionele rondje!”
  PREMIUM
  Bouwel

  ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditione­le rondje!”

  Een monument in Bouwel? Dan hebben we het ongetwijfeld over café ‘t Toreke, ergens diep verscholen in de schaduw van de kerk. Maar net zoals deze volkskroeg is ook de man achter de tapkraan in de Grobbendonkse deelgemeente een monument te noemen. Charel Cloos (63) zwaait al 38 jaar de plak in deze Bouwelse parel, niet verwonderlijk dat het hele dorp - en zelfs de wijde omgeving rond de deelgemeente van Grobbendonk - de goedgeluimde man beter kent als ‘De Charel van ‘t Toreke’. “En ik kom hier nog altijd even graag naartoe als de eerste dag dat ik hier achter de toog stond”, weet hij. “Een dagske verlof pakken en iemand anders de kroeg laten overnemen? Daar doe ik niet aan mee. Voilà, voilà!”