Paul Van Herck, prior van de abdij van Averbode, en burgemeester Peter Keymeulen bij de expo in de Mixx.
Volledig scherm
Paul Van Herck, prior van de abdij van Averbode, en burgemeester Peter Keymeulen bij de expo in de Mixx. © Wouter Demuynck

Reizende tentoonstelling rond 900 jaar norbertijnen in De Mixx: “Ze boden steun en bescherming, maar brachten ook welvaart”

HerseltDe reizende tentoonstelling rond 900 jaar norbertijnen in het Merodegebied is sinds dit weekend voor het eerst te zien in vrijetijdscentrum De Mixx in Herselt. Nadien doet de expo nog de zeven andere gemeenten van het samenwerkingsverband Cultuur & Erfgoed de Merode aan.

  1. Louis Boeckmans (98), een van de laatste overlevenden van het Fort van Breendonk, overleden: “Steeds droeg hij de boodschap uit dat de geschiedenis zich niet mag herhalen”
    laakdal

    Louis Boeckmans (98), een van de laatste overleven­den van het Fort van Breendonk, overleden: “Steeds droeg hij de boodschap uit dat de geschiede­nis zich niet mag herhalen”

    Louis Boeckmans, een van de allerlaatste overlevenden van het Fort van Breendonk en de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog, is zondag op 98-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. De ereburger van Laakdal ging tot voor kort nog regelmatig in scholen getuigen over de gruwelijkheden die hij had meegemaakt, opdat die nooit zouden vergeten worden. “Op het einde van zijn verhaal kwam het er altijd op neer: zorg ervoor dat je dit elkaar nooit meer aandoet.”